Com ajudar al teu fill a superar la timidesa

Un dels aprenentatges més importants que hem de donar als nostres infants és desenvolupar i enfortir l'autoestima

La timidesa apareix a partir dels 2 anys, quan els infants comencen a ser conscients que les seves accions tenen conseqüències sobre la resta. Aquestes conseqüències de vegades no tenen efecte, i d'altres provoquen el riure en altres persones. Això fa que es puguin sentir avergonyits. A mesura que facin anys, els infants donen importància a l'opinió dels altres, pel que és el moment que pot sorgir la timidesa.

Si la timidesa únicament respon a una circumstància en concret o a un parell, no ens hem de preocupar. En el cas que aquesta timidesa es converteixi en dificultats de relació amb adults i altres nens i sempre es defensa amb el pare, la mare, els germans o altres, ens haurem de començar a plantejar un canvi. I és que hem de ser conscients que a més edat i més maduració, millora les relacions pel que els agrada socialitzar, compartir i gaudir amb altres infants.

En cas contrari es genera patiment, un patiment que sumat en poca destresa en un àmbit concret, es pot traduir a complexos i baixa autoestima. Un dels aprenentatges més importants que hem de donar als nostres infants és desenvolupar i enfortir l'autoestima, creure en si mateix, acceptar les seves habilitats, la seva identitat i creences, per permetre'ls crear i enfortir relacions socials.