Inventem històries amb pals de fusta

Ara que encara no fa gaire que ha començat l'escola i que tenim tot un curs per endavant, crec que és vital aprofitar la motivació dels nens i nenes per engrescar-los en activitats didàctiques que incentivin el seu cuquet innat per aprendre. Per això, sempre que el tema i les condicions ens ho permetin hem de procurar aportar un al·licient a l'objectiu principal: resoldre un misteri, fer-ho en forma de joc, utilitzar les noves tecnologies,…

Si sorprens la canalla o els proposes una forma de llegir diferent, sempre despertaràs la seva curiositat i per tant, ja els tindràs d'entrada més a favor.

He parlat de "llegir" perquè és cap on ens porta l'activitat que et proposo avui amb materials ben senzills.

Què necessitarem:

- Pals de gelat de fusta

- Retoladors de colors

- Ordinador i impressora (opcional)

L'activitat és ben fàcil de preparar i també podeu demanar que us hi ajudin. Es tracta d'escriure paraules a cada un dels pals de fusta i després deixar-los al seu aire per a que construeixin frases o històries.

Inventem històries amb pals de fusta- Pares i Nens

El fet que hagin de manipular i deixar-los aquesta llibertat per a crear pot engrescar-los força i poden arribar a sortir històries ben divertides.

Inventem històries amb pals de fusta- Pares i Nens

A l'hora de preparar el material tindrem en compte que hi haurà d'haver articles, noms, verbs, adjectius,… I per a nens i nenes amb dificultats podem fins i tot ajudar-los a categoritzar aquests mots amb colors i determinar que els noms, per exemple, aniran d'un color determinat.

Inventem històries amb pals de fusta- Pares i Nens

Després podem crear un patró que els ajudi a construir la frase seguint els colors: primer blau, després verd, seguit d'un groc etc.

Així doncs, amb aquesta activitat a part d'ajudar-los a estructurar les frases també promourem la lectura i la creativitat.

Inventem històries amb pals de fusta- Pares i Nens

Per a nens i nenes que ja llegeixen més i tenen més domini de la comprensió lectora, podrem preparar-los històries i enganxar a cada pal de fusta una frase, per acabar ordenant-les i poder llegir el conte.

Inventem històries amb pals de fusta- Pares i Nens

Ho podem anar complicant, primer només amb una història i després combinant-ne una o dues a la vegada.

Aquesta activitat us pot ser molt útil per un racó de llengua a l'aula o una tarda de pluja ara que ja tenim la tardor aquí.