Consells perquè els nens no s'avorreixin a l'estiu

Els nens necessiten una activitat més moguda que els adults, per això sovint els sentim queixar-se d'avorriment.

En aquest article, us donarem alguns consells perquè sigui més lleuger l'estiu pels nens i per nosaltres com a pares o adults.

Molts nens se saben distreure amb facilitat, sigui jugant, llegint, pintant o inventant de les seves. Altres nens, però els hi costa trobar què fer sinó és amb l'ajut d'altres nens o d'adults.

El dia té moltes hores i hem de trobar alternatives saludables i educatives on puguin invertir llargues estones sense haver-hi de recórrer a pantalles o videojocs.

Durant la resta de l'any, l'escola, les extraescolars i la vida familiar, fa que la seva activitat sigui constant, i quan arriben les vacances frena de manera sobtada. El seu dia a dia sempre ha estat dirigit, i ara els hem d'ajudar que tinguin interessos propis i prenguin ells la decisió d'on invertir el seu temps.

Consells per invertir temps

Llegim?

Una de les millors inversions són els llibres. És ideal que els nostres petits ens acompanyin a visitar una llibreria, i siguin ells els que escullin el llibre que volen, ja sigui per la il·lustració, la temàtica...

Els podem acompanyar en la seva elecció mostrant llibres adequats per la seva edat. Fins i tot, i si el nen està disposat,  pot prendre la decisió de parlar amb la botiguera o botiguer i que tingui la iniciativa de saber quin és el llibre que més li convé.

Fem exercicis

Els quaderns d'estiu han canviat bastant des de la nostra infància, i avui dia, no cal que ho prenguin com a deures, sinó com un entreteniment.

Hi ha alguns llibres que tenen jocs, zones d'ahdesius, per pintar, tot un món que els hi ajuda que distreguin una mica i a més continuen aprenent.

Anem d'excursió!

La decisió de sortir de casa és dels adults, però a on anem?

Segur que podem fer partícips als nostres fills de l'elecció de la zona d'excursió. Obrim la porta a Google i que facin recerca de curiositats per veure al nostre voltant.

Imaginació al poder

És probable que la primera empenta sigui nostra, però els hi podem facilitar un munt d'idees:

  1. Creem una cabanya amb un llençol antic i cadires.
  2. Si tenim piscina, creem un vaixell pirata.
  3. Busquem tresors al jardí o al parc.
  4. Una sessió d'auto maquillatge. Els hi podem deixar coses que ja no fem servir.