7 activitats per fer amb aigua

Ja sabeu com ens agraden a Jugaia les propostes de joc desestructurat, creatiu i poc dirigit. Aquest tipus de joc, altrament anomenat "lliure" és en essència el que emana del desenvolupament natural dels infants, el que els empeny a explorar, descobrir, emocionar-se i sorprendre's per tot allò que els envolta.

Avui volem parlar-vos d'un element proper, relativament assequible i fàcil de trobar que és fantàstic per acompanyar-nos en el joc: es tracta de l'aigua.

L'aigua, com la sorra, el fang, les pintures… és un element molt i molt versàtil, creatiu i original que ens permet dur a terme un munt d'activitats diferents i divertides. A més, és bastant escaient per aquests dies de calor. Però els seus beneficis no acaben aquí, també…

  • Ens connecta amb el cos i amb sensacions sinestèsiques més enllà de la vista i l'oïda.
  • És un joc lent, que no entén de presses o pantalles.
  • Moltes vegades ens empeny a moure'ns, a sortir de casa…
  • És un joc que uneix a nens d'edats diferents i als adults.
  • Ens apropa als elements naturals i al respecte pel medi ambient.

Val a dir, per això, que si bé és un joc que tradicionalment associem a la platja o a la piscina, té moltíssim més recorregut… podem jugar amb l'aigua i amb els seus estats a gairebé qualsevol lloc, sempre i que anem amb una mica de compte.

Mireu, aquí us proposem una llista d'algunes activitats originals per dur a terme amb aigua:

Dibuixar sobre el terra o sobre la sorra

Sens dubte es tractarà d'obres d'art passatgeres però meravelloses. Podem fer composicions amb les mans, amb els peus, amb glaçons o altres elements o combinar-les tots. A Jugaia fem server aquest petit núvol per a fer l'efecte d'un rastell sobre l'asfalt, però podeu fer servir una regadora o altres invents.

7 activitats per fer amb aigua- Pares i Nens

Transvasar-la d'un lloc a un altre

Un dels jocs preferit dels nens. Us proposem fer-ho de mil maneres, amb recipients de mides diverses i que permetin usos diferents… pipetes, tubs, tasses, ampolles, gerres, cubs… tots els elements són benvinguts. A Jugaia, fem servir aquest set d'experimentació per l'aigua.

7 activitats per fer amb aigua- Pares i Nens

Jugar amb el gel

L'aigua no només es presenta davant nostre en estat líquid. Amb un congelador i una mica de paciència és fàcil obtenir-ne glaçons. Ja hem vist que els podem utilitzar per pintar sobre el terra. També podem fer-ne de colors afegint-hi colorant alimentari o amb formes diferents amb motllos. Podem fer escultures de flors de gel, vaixells que floten sobre l'aigua o fins i tot, congelar objectes dins de bosses d'aigua i veure com es desgelen…

 7 activitats per fer amb aigua- Pares i Nens

Pintar sobre l'aigua

L'aigua ens serveix com a pintura però també s'hi pot pintar a sobre. Un cop més amb colorants alimentaris o amb elements líquids amb densitats diferents (per exemple oli) podem fer formes sobre l'aigua. Són "pintures" mòbils extraordinàries. Si us voleu engrescar, us proposem una safata transparent que a més podreu posar sobre una taula de llum per a que la creació encara tingui més força.

7 activitats per fer amb aigua- Pares i Nens

 

Jugar a mullar-nos

Ja sigui amb el tradicional joc de globus d'aigua, amb la mànega de casa, amb cubells que ens empaiten… jugar a mullar-nos és sempre divertit… Nosaltres per acabar us en proposem dues activitats que impliquen acabar xops i xopes:

  • Jugar a capbussar-se per trobar parelles: un original joc de memòria sota l'aigua amb un Memory aquàtic 

7 activitats per fer amb aigua- Pares i Nens

  • Jugar a fugir de l'aigua: per fer-ho més divertit, no cal que ningú ens persegueixi… aquesta flor d'aigua fa la feina per nosaltres.

7 activitats per fer amb aigua- Pares i Nens

Si encara voleu més idees. Us deixem aquí alguns enllaços amb bones idees per jugar amb l'aigua:

http://rejuega.com/juego-aprendizaje/juego-recursos-naturales/10-ideas-para-jugar-con-agua-en-verano-y-en-invierno/

http://www.tierraenlasmanos.com/category/actividades-con-agua/

Fins aviat!!