Aconsegueix que el teu fill no es posi més el dit dins del nas

Quan furgar-se el nas es converteix en un tic parlarem de rinotilexomania, què és el costum de posar-se el dit dins del nas

Els infants són molt curiosos i és aquesta curiositat lligada a la comoditat que fa que nens i nenes comencin a posar-se el dit dins del nas. Els infants exploren les seves parts del seu cos i una de les que més fàcil tenen accés i cridaneres són els forats del nas. Si el teu fill o filla acostuma a furgar-se el nas, primerament hem de disminuir la mucosa als petits perquè no tinguin la temptació de tocar l'interior del nas. Això ho podem fer amb rentats nasals.

També han d'aprendre a fer servir mocadors i que els puguin portar a la motxilla, a la butxaca o que els puguin agafar a casa.

Quan furgar-se el nas es converteix en un tic parlarem de rinotilexomania, què és el costum de posar-se el dit dins del nas. Aquest gest també és molt habitual entre la població adulta també. S'estima que l'1% de la població mundial pateix aquest trastorn obsessivocompulsiu, per la qual cosa no heu de pensar que el vostre fill té un tic pel ressò de furgar-se de tant en tant el nas.

Si no es posa remei, la mania de tocar-se el nas anirà a més i que amb el temps passi a ser una obsessió, però no és usual a la majoria de la població, i menys als nens. Per això, és important ensenyar-los a no fer-ho per una qüestió social, però també perquè es pot introduir brutícia al nas, provocar nafres i ferides que poden ser molestes i doloroses.