Trucs per treure el singlot al nadó

Existeixen algunes tècniques que el poden prevenir, alleujar o, en determinats casos, fer desaparèixer el singlot

Molts cops els acabats de néixer tenen singlot i encara que no hi ha fórmules perfectes per treure el singlot al nadó, existeixen algunes tècniques que el poden prevenir, alleujar o, en determinats casos, fer-lo desaparèixer.

  • Els bebès que alleten poden tenir singlot si empassen aire mentre estan mamant. Si és el cas, la mare ha de parar de donar el pit i passat un temps prudencial pot iniciar l'alletament intentant que no empassi aire de nou. El mateix ha de fer la mare quan dona el pit si el bebè està menjant massa ràpid. S'ha de parar d'alletar, deixar que el petit o petita descansi i tornar a recol·locar. Una vegada el bebè acaba de beure llet s'ha de deixar una estona en posició vertical per facilitar l'eliminació d'aire.
  • Li podem donar el xumet quan tingui singlot, pot tan efectiu com donar el i la succió i deglució pot fer que el singlot marxi.
  • Si el nadó té singlot, el podem canviar de posició. Si està al llit, el podem aixecar i si està en posició vertical el podem posar una mica estirat.
  • Els canvis de temperatura poden provocar el singlot, per això no exposarem al nen a corrents d'aire.
  • Els esternuts sovint treuen el singlot. Podem provocar un esternut passant un mocador net pel nas perquè esternudi i parar el singlot.