Quan s'han de tallar les ungles per primer cop a un nadó?

Quan acaben de néixer, les ungles estan molt adherides a la pell, pel que és difícil tallar-les

Quan els bebès acaben de néixer tenen una pell molt delicada fruit d'haver estat nou mesos en un ambient líquid. A més de la pell, els acabats de néixer també tenen les ungles molt delicades i fines, motiu per què el millor és esperar que s'endureixin una mica, per tallar-les.

Tot i això, hi ha nadons que neixen amb les ungles llargues, casos en els quals es recomana llimar o tallar amb molta cura les ungles, ja es poden esgarrapar, enganxar les ungles en la roba o arribar a aixecar-les. Quan acaben de néixer, les ungles estan molt adherides a la pell, pel que és difícil tallar-les. Motiu per què és recomanable esperar unes tres o quatre setmanes per tallar, a no sé què sigui fàcil veure una separació entre l'ungla i la carn.

Una altra manera de retallar les ungles sense accidents és llimar amb una llima especial per a nadons. Tallarem les ungles quan estigui més relaxat, és a dir després d'un bany, després de prendre el pit o mentre dorm. A més ens caldrà llum per tallar bé, sostenir la seva mà amb fermesa perquè no pugui fer cap moviment i hem de tallar amb precisió.

Durant els primers mesos, s'han de fer servir tisores dotades amb punta roma, especials per a nadons i en el moment de tallar-les, s'han de posa de manera perpendicular al dit per evitar talls profunds.