Els sucres de la llet materna prevenen les infeccions d'estreptococs en acabats de néixer

L'estreptococ del grup B és un bacteri que es localitza en els intestins o el tracte genital inferior i acostuma a ser inofensiva en adults sans

De tots i totes és sabut que no hi ha un millor aliment que la llet materna per un acabat de néixer. La llet provinent de les mares aporta aquells nutrients que necessita el nadó i s'adapta a cada etapa del seu creixement. A més, és capaç de protegir-los davant d'infeccions i malalties al llarg de la vida pel que l'OMS recomana l'alimentació de llet materna en exclusiva durant els sis primers mesos de vida, i fins als dos anys complementada amb altres aliments.

Ara un estudi de l'American Chemical Society ha descobert que els oligosacàrids de la llet humana, cadenes curtes de molècules de sucre abundants en llet materna prevé les infeccions d'estreptococs del grup B. L'estreptococ del grup B és un bacteri que es localitza en els intestins o el tracte genital inferior i acostuma a ser inofensiva en adults sans. Tot i això, en els bebès pot provocar una estreptocòccica del grup B, una malaltia greu.

Els acabats de néixer que pateixen l'estreptococ del grup B poden acabar amb una sèpsia, una pneumònia o meningitis, malalties molt greus que poden desencadenar la mort de l'infant.

Sovint els bacteris es traspassen de la mare al nadó durant el part i per prevenir que això no passi, al final de l'embaràs, entre les setmanes 35 i 37, es fa la prova de l'estreptococ en l'embarassada per veure si existeix aquest bacteri a la vagina de l'embarassada. Si el test és positiu, s'administren antibiòtics per via intravenosa durant el part per prevenir infeccions que passen a la primera setmana de vida.