Els 5 errors clàssics de viatjar amb bebès

Els 5 errors clàssics de viatjar amb bebès- Pares i Nens

No fa gaire parlava amb una amiga que és mare des de fa poc. Ella i la seva parella sempre han estat de viatjar bastant i la seva intenció es continuar fent-ho, tot i que adaptant-se a la seva nova realitat.

Vam estar parlant sobre destinacions, què fer, què no fer, què portar i què no portar… així que em va venir al cap fer aquest article. Em va recordar aquell primer viatge que vam fer a Menorca amb la nostra petita de menys d'un any… ho vaig estar pensant i, ara que portem alguns més, vaig tenir clares algunes coses que no tornaria a a fer i d'altres que les faria d'una altra manera; a continuació us les deixo per a que les tingueu en compte quan viatgeu amb nens petits.

Els 5 errors clàssics:

  1. Portar menjar preparat

Una de les raons per triar Menorca al nostre primer viatge amb nens va ser que podíem portar-nos el cotxe, fet que feia molt més fàcil el trasllat d'un lloc a un altre. Per aquella època la petita estava en ple canvi entre menjar triturat i menjar a trossos així que… ens vam portar una nevera portàtil plena de menjar preparat. Als pocs dies ja ens vam penedir. Hauria estat molt més senzill portar una mica de menjar pels primers dies i després comprar al destí el que haguéssim necessitat (curiosament allà també en venen).

  1. Portar molts bolquers

Portàvem gairebé una maleta sencera plena de bolquers. El fet d'anar en vaixell treia importància al tema del número d'equipatge que portéssim, però en un altre mitjà de transport hauria sigut un complet fracàs. Als pocs dies d'estar allà ens vam adonar que, miraculosament, allà també els venen i ens haguéssim estalviat de portar-los.

  1. Portar moltes joguines

Situació molt similar a la dels bolquers de fa un moment: portàvem una bossa ben plena de moltes de les joguines de la nena... i pràcticament no les va fer servir. Per suposat s'ha de portar alguna joguina, conte o qualsevol entreteniment; la consigna hauria de ser la seva facilitat del transport.

  1. Pensar que ens canviem de pis

Els temuts "Per si de cas" ens fan anar massa carregats. A sobre, si el viatge és amb nens o nenes, això creix exponencialment. Al final el més senzill és ser coherent amb el que s'ha de portar de roba i calçat (ocupa molt!) i, cobrint totes les necessitats, portar el que sigui just i necessari.

  1. Horaris molt estrictes

Naturalment que és bo que els més petits tinguin uns hàbits en qüestió de son i menjar. No obstant, no ens hem d'oblidar que estem de vacances, i en determinades ocasions, aquests poden ser modificats per causes que escapen al nostre control. Així que és millor no intentar capficar-se per complir els horaris rigurosament, si és possible, fantàstic, si no, millor adaptar-se. En realitat, tampoc és molt difícil que el petit o la petita dormin o mengin en un lloc o un altre.

En definitiva, a veure si amb un article com aquest evitem que d'altres els pateixin :P