Els senyals que indiquen que el teu fill està prenent suficient llet materna

Sabem que hi ha alguns trucs per saber que efectivament indiquen que el teu nadó s'està alimentant correctament

Quan s'inicia la lactància, una de les principals preocupacions és saber si el nadó està prenent la suficient llet materna. I és que no es pot saber la quantitat de llet que pren. Si sabem que hi ha alguns trucs per saber que efectivament indiquen que el teu nadó s'està alimentant correctament.

  1. Augmenta de pes: Els bebès augmenten de pes uns 175 grams la setmana des del cinquè dia i fins als quatre mesos. Els petits, però acostumen a perdre entre un 4 i un 6% del seu pes i fins a un 10% els primers dies de vida. És una cosa fisiològica i s'acostumen a recuperar a la setmana.
  2. El petit està ben hidratat: Si veus que té els ulls humits i brillants, la pell ben hidratada, ell també està ben hidratat gràcies a la llet materna. És important estar atents a qualsevol signe de possible deshidratació com les fontanel·les enfonsades, la boca i la llengua seques, més somnolència del normal i irritabilitat.
  3. Sents com empassa al mamar: Si sents com empassa quan pren el pit, significa que està mamant bé, sobretot quan hi ha moviments lents de la mandíbula i empassa. 
  4. Freqüència en el nombre de preses: Els més petits mamen entre 10 i 12 vegades al dia, encara que no sempre ho fan per gana. La lactància és molt més que aliment per la necessitat de succionar, per necessitar consol, estar en contacte amb la mare...
  5. Les deposicions del bebè: Una vegada han passat cinc dies després del naixement el petit fa diverses deposicions al dia. Les deposicions es fan després de cada presa i acostumen a ser de color groc-daurat i toves.
  6. Orina molts cops al dia: Si hi ha pipi abundant, transparent i regular significa que el nadó està sa, alimentat i hidratat. Encara que no es pot definir la quantitat exacta de pipí, es parla d'unes sis vegades al dia. Si el bolquer està més sec de l'habitual, consultarem amb el pediatre.
  7. Notes que els pits queden buits: Després de mamar, els pits estan tous. S'han d'oferir els dos pits perquè l'infant quedi ben alimentat, es buidin els dos pits i s'evitin mastitis o obstrucció mamària.