Quan s'ha de fer la primera revisió oftalmològica els nens?

La primera revisió oftalmològica en els bebès s'ha de fer durant el primer any. Revisar la vista durant els primers dotze mesos de vida del petit o petita és important. Controlar la salut visual ens permetrà controlar si hi ha alteracions.

Un correcte seguiment de la vista dels nens ens ajudarà a identificar si hi ha patologies lleus o greus. Entre les greus hi ha la cataracta congènita o el tumor ocular que s'ha d'intervenir immediatament.

En el cas de les lleus i que poden ser més freqüents, és important iniciar un tractament en els primers mesos o anys de vida. En aquest moment, el cervell presenta una major plasticitat. És el cas de l'ull gandul, l'estrabisme o els problemes refractius.

Controlar la salut visual, factor clau pels infants

Així hem de tenir present que s'ha de fer la primera revisió oftalmològica durant el primer any de vida del nen o nena. Controlar la salut visual és un factor clau pels infants i pel seu aprenentatge. A més, hem de saber que a partir dels sis anys és més complicat millorar la visió d'un nen si prèviament no ha estat tractat el seu problema.