La diftèria, una malaltia mortal i molt poc freqüent per l'acció de les vacunes

La vacuna contra la diftèria s'inclou en la triple bacteriana (DPT), que protegeix també alhora del tètanus i de la tos ferina

La diftèria és una malaltia molt poc freqüent actualment, ja que es preveu en el programa de vacunacions sistemàtiques. La vacuna contra la diftèria s'inclou en la triple bacteriana (DPT), que protegeix també alhora del tètanus i de la tos ferina i s'administra en diferents mesos depenent de la comunitat autònoma. Una vegada aplicada la primera dosi es completa amb una dosi de reforç. La vacuna pot provocar febre que es pot superar fàcilment amb paracetamol o ibuprofèn, sota recepta mèdica.

La diftèria és causada per un bacteri que s'ubica de manera innòcua al nas i gola i és contagiosa i infecciosa. 

La diftèria es manifesta a través de la formació de membranes d'un color entre blanc i gris a les mucoses i en determinats moments es pot manifestar a ferides i conjuntivitis. La diftèria també provoca febre, fatiga, dolor a l'empassar, a més de vòmits. La més perillosa és la que sorgeix a la laringe, perquè pot desencadenar asfíxia pel que s'ha de tractar urgentment a l'hospital.