Les causes de la tos en bebès

A més de ser un símptoma clàssic d'un procés víric, hi ha altres motius que expliquen l'aparició de la tos seca

La tos apareix en totes les edats i moments, però no sempre és igual. Durant un refredat o una grip la tos passa per diferents fases. Diferenciem entre tos tova, acompanyada de mucosa, o seca. Els bebès també manifesten tos, i la seca és la crea més alarma pel seu so.

A més de ser un símptoma clàssic d'un procés víric, hi ha altres motius que expliquen l'aparició de la tos seca. Si no existeixen símptomes previs o associats, i es manifesta de nit, normalment ve generada per una inflamació en les vies respiratòries superiors.

Aquest tipus de tos empitjora en els espais molt secs, pel que es recomana utilitzar humidificador i banyar el nadó amb aigua calenta. No es pot donar una inflamació alarmant de la laringe o la tràquea i que aparegui la tos seca en forma d'atac si la sequedat de l'ambient es deixa notar en excés.

Una altra causa de la tos seca pot ser asma, per la dificultat en respirar quan existeix inflamació de les vies respiratòries baixes. Llavors es produeixi una tos molt característica i acompanyada d'un soroll de xiulet. La tos asmàtica i la tos de la bronquiolitis són fàcilment confusibles, però en qualsevol dels dos casos s'han de prendre mesures urgents per ajudar a l'infant a respirar millor. El més recomanable és facilitar-li una postura en què respiri millor i anar a metge.