Què és el reflex de Babinski en els acabats de néixer?

Aquests reflexos primaris desapareixen amb el pas dels temps i en el cas del reflex de Babinski dura fins als dos anys com a màxim

El reflex de Babinski és el moviment del dit gros del peu cap amunt, mentre que els altres dits s'obren en ventall. El reflex de Babinski, que també s'anomena reflex plantar extensor, és manifesta quan es frega la planta de peu del nadó, de manera que quan es toca o s'acaricia la planta del peu del taló als dits, el nadó obrirà els dits.

Aquests reflexos primaris desapareixen amb el pas dels temps i en el cas del reflex de Babinski dura fins als dos anys com a màxim, encara que de vegades desapareix entorn els dotze mesos, és a dir que marxa després que el bebè acabi de gatejar i caminar. Si el nen camina de puntetes es pot deure al fet que el nen o nena s'hagi saltat l'etapa i el reflex de Babinski no hagi desaparegut.

Una vegada els infants arriben a la maduresa biològica, el reflex de Babinski es torna a la inversa i es manté fins a l'edat adulta. Així i una vegada es toca o pressiona la planta de peu, els dits es tanquen cap a l'interior del peu.