Per què és una mala idea fer petons als acabats de néixer?

Els petons als nadons aliens és una acció irrespectuosa i pot ser perillosa per l'acabat de néixer

De vegades es fa difícil resistir-se fer petons als acabats de néixer. Però aquesta mostra d'amor pot portar molts problemes i fins i tot causar la mort en bebès de pocs dies. Els petons als nadons aliens és una acció irrespectuosa i pot ser perillosa per l'acabat de néixer. Moltes persones no són conscients del greu perill de fer petons als nounats.

Els acabats de néixer tenen un sistema immunitari molt fràgil i encara que si la persona està sana, pràcticament no hi ha risc, si té alguna infecció o malaltia, el risc es torna molt gran.

El virus de l'herpes simple (VHS) és molt contagiós i causa úlceres o butllofes entorn la boca o a la cara, tot i que hi ha casos de malalts asimptomàtics i sense ferides. La transmissió es produeix a través del contacte directe amb l'herpes o a través del contacte amb la saliva d'una persona amb la infecció com pot ser un petó.

Existeix el VHS de tipus 1, que causa una reacció facial, però que també es pot manifestar als genitals, i en altres parts del cos i el VHS de tipus 2, que afecta directament la zona genital, tot i que es pot estendre a la boca. Els VHS pot desencadenar meningitis en comptades ocasions. La meningitis és una inflamació de les meninges que afecta el sistema nerviós central. La meningitis apareix aparèixer ràpid i comprometre òrgans vitals en poques hores.

A banda del virus de l'herpes simple qualsevol virus o bacteri poden contagiar els acabats de néixer i poden ser molt perilloses per als nadons, sobretot en els primers mesos de vida.