El meu fill té granets, que pot ser?

Sovint els granets desapareixen amb el temps, però en altres casos, requereixen alguns tractaments específics, sempre amb la supervisió d'un expert

En la pell del bebè sovint es manifesten alguns granets. Aquestes petites imperfeccions que van i venen durant l'etapa en què petit o petita és bebè, normalment no necessiten tractament, i desapareixen amb el pas del temps. En altres casos, els granets sí que requereixen alguns tractaments específics per tractar-los i fer-los desaparèixer, sempre amb la supervisió d'un expert. 

Les possibles causes de l'aparició de granets en bebès: 

  • Miliària: Són uns granets blancs i groguencs que apareixen a la cara del nadó, sobretot al nas, la barbeta, i a les galtes. Apareixen durant les primeres setmanes de vida i desaparèixer en els primers mesos sense deixar cap classe de lesió o cicatriu. 
  • Crosta làctia: La crosta làctia se situen en el cuir cabellut del bebè i poden arribar a la part superior del front. Aquesta es pot manifestar durant el primer any i fins i tot allargar-se una mica més. El cuir cabellut s'asseca, s'escama i desprenen trossets marronosos, de vegades fa una olor forta. Es pot retirar amb olis especials, que és deixar actuar durant la nit. L'endemà es retira amb l'ajuda d'una gasa, de manera suau i arrossegant la crosta.
  • Acne neonatal: Apareixen en els acabats de néixer entre durant el primer mes de vida. Són un tipus de puntets vermells i poden presentar un punt blanc a la part superior. Acostumen a anar-se'n, encara que els podem ajudar a anar-se'n abans amb alguna pomada antibiòtica i mantenint la pell neta i seca.
  • Sudamina: La sudamina es caracteritza pel seu aspecte d'acne que apareixen a la part superior de l'esquena, coll, plecs. La suor excessiva fa que apareguin i no són molt molestos per al nadó, encara que de vegades poden picar. Per acabar amb ells el millor és mantenir la pell seca, sobretot després del bany, especialment en les zones de plecs, i ben hidratada.
  • Èczema atòpic: La pell s'irrita i es posa de color vermell. L'èczema es pot manifestar a les galtes, el cuir cabellut, els colzes, la zona del bolquer i els genolls. Per curar-lo podem fer servir hidratants, com més natural millor. L'èczema es pot estendre durar els primers anys de vida i també durant l'edat adulta.
  • Malalties exantemàtiques: Moltes de les malalties infeccioses que es manifesten en els bebès són exantemes. Les més freqüents són: escarlatina, rosèola, eritema, l'anomenada boca-mà-peu, varicel·la, exantema sobtat, rubèola, xarampió i necessiten que un pediatre s'encarregui de diagnosticar i fer el seguiment fins a la seva curació total.