L'estiu, el millor moment per retirar el bolquer

Els pares i mares també hem de ser capaços de captar els indicadors que s'apropen les ganes de fer un pipí o una caca

L'estiu i la calor és el millor moment per retirar els bolquers dels infants. A més, i si s'està de vacances i es disposa de més temps lliure, llavors és perfecte. Abans d'iniciar amb aquest procés ens hem d'assegurar, independentment de la seva edat, que el nen o nena tenen els esfínters prou madurs per aguantar-se les necessitats fins a anar al lavabo.

Els pares i mares també hem de ser capaços de captar els indicadors que s'apropen les ganes de fer un pipí o una caca com la intranquil·litat, moure's, tocaments de genitals... Per facilitar l'aprenentatge a casa els deixarem un orinal a l'abast i els podem tenir una estona sense roba interior perquè vagin familiaritzant-se amb el seu ús de manera fàcil.
Retirar el bolquer implica molta implicació i paciència i lliure de càstigs i amenaces, ja que ells han de fer un canvi d'hàbits i de vegades requereix un temps.

Com facilitar la retirada del bolquer a l'estiu:

  • Posar un orinal sempre a l'abast.
  • Preguntar sovint si té ganes d'anar i acompanyar-lo fins a l'orinal.
  • Treure el bolquer el màxim temps possible perquè noti quan té ganes de fer pipí
  • Felicitar cada vegada que faci pipí, caca, s'eixugui sol, es pugi les calcetes o els calçotets i no renyar, ni criticar si no ho fan bé.