Aprendre a parlar, així els els pots ajudar

Els hem d'estar parlant constantment, ja que els infants aprenen per imitació

L'estimulació és una de les claus perquè els infants aprenguin a parlar adequadament. Per estimular-los en la parla els hem de parlar amb freqüència, pronunciant bé cada paraula que diem i escoltar-los amb atenció amb allò que diguin. Però a més podem fer altres coses:

1. El paper dels pares fonamental per aprendre a parlar
Els pares són fonamentals en l'estimulació del llenguatge dels nens fent una cosa tan senzilla com parlar-los molt, escoltar-los i interactuar amb ells.

2. Parlar als nadons
Els hem d'estar parlant constantment, ja que els infants aprenen per imitació. Hem de fer servir un llenguatge clar i senzill. En un inici i encara que siguin ben petits, podem interactuar parlant-los però també explicant contes i cançons.

3. Escoltar els petits
L'aprenentatge de la parla també s'aprèn parlant pel que és important la resposta dels petits. La comunicació entre pares i fills ha de tenir una funció si no es perd l'interès per parlar. De la mateixa manera els hem de deixar expressar allò que ens vulguin dir i mai anticipar-nos al que ens volen expressar.

4. Com interactuar amb ells?
Per interactuar amb l'infant, una de les millors maneres són amb els jocs. Podem jugar amb les paraules, amb contes adaptats a la seva edat i cançons que podrem ballar amb moviments.