Aliments per endur durant els viatges si tens un bebè

A partir dels 6 mesos és quan comença l'alimentació complementària pel que hem de tenir en compte un menú pel viatge

Si has de fer un viatge en tren, en vehicle, en vaixell o en avió aquest estiu i ho faràs acompanyada o acompanyat d'un bebè has de saber quins aliments t'has d'endur.

Si ets mare i estàs alletant, òbviament portaràs la llet materna amb tu i si l'alimentes amb llet de fórmula, hauràs de portar aigua, llet i biberó millor de casa i de fàcil preparació. A partir dels 6 mesos és quan comença l'alimentació complementària pel que hem de tenir en compte un menú pel viatge tenint en compte les hores que estarem en el trajecte i el mitjà de transport.

  • Si el teu petit o petita és menor de 2 anys, les aerolínies permeten portar aigua, un màxim de 100 ml, llet i altres aliments. Hauràs de calcular la quantitat de biberons necessaris durant el viatge per evitar necessitats d'esterilització. Per tranquil·litzar el bebè pots alletar o donar-li el biberó en l'enlairament i l'aterratge, que a més evitarà possibles molèsties a l'orella per la pressió. Si ja menja més sòlids pots portar menjar en petits envasos o al buit.
  • Si vas en avió i ha arribat l'hora de la crema de verdures calenta, pots demanar ajuda a l'hostessa per escalfar-la.
  • Si viatges en vehicle pots fer servir un escalfar biberó connectat a algun connector del cotxe o parar en algun restaurant o bar per escalfar. El més convenient és posar-ho en un recipient de vidre per si s'escalfa al bany maria o al microones. En els vehicles també portarem sempre aigua per si té set.
  • Si utilitzes el Baby Led Weaning (BLW) com a mètode d'alimentació podràs portar els trossets de pollastre, verdura, fruita, pa, galetes... sense risc de vessaments.
  • Porta aliments que li agradin i estiguin incorporats en la seva alimentació quotidiana. Evitarem les preparacions greixoses i molt calòriques, que no ajuden a la digestió.
  • No posarem el menjar al maleter, ja que les altes poden danyar-lo. Millor ho posarem als peus del passatge o sobre algun seient. A més, el petit podrà tenir temps per menjar amb tranquil·litat i sense presses.