Com actuar si el teu fill o filla pateix alguna al·lèrgia a la pell?

Les al·lèrgies en la pell són incòmodes, ja que provoquen picors i en rascar-se encara s'activi més aquesta picor

Quan una persona pateix al·lèrgia a la pell és que ha estat en contacte amb alguna substància, agent o element al qual la persona presenta una reacció. Aquest element pot ser des d'un animal a un aliment, alguna medicina, una picada d'insecte, un químic o el sol... Si qui pateix l'al·lèrgia és un nen la reacció pot desencadenar una dermatitis, però també picor, erupció, èczema, psoriasi, inflamació, enrogiment, entre altres.

Les al·lèrgies en la pell són incòmodes, ja que provoquen picors i en rascar-se encara s'activi més aquesta picor. Per evitar que es gratin i es puguin fer alguna ferida podem adoptar les següents mesures:

  1. Evitar l'exposició a allò que li provoca al·lèrgia: Hem d'explicar que els hi crea l'al·lèrgia i ensenyar a què es mantinguin allunyats sigui una planta, un insecte o el que sigui amb l'objectiu d'arribar lesions a la pell.
  2. Tallarem les ungles sovint: Si la criatura entra en contacte amb allò que li provoca l'al·lèrgia i les seves ungles estan netes i tallades, evitarem que es lesioni quan es rasca.
  3. Li aplicarem algun bàlsam calmant: Les locions amb calamina calmen la picor i són aptes per a tota mena de pells. Aquestes cremes són un bon complement al tractament que ens indiqui el metge.
  4. En contacte amb un especialista: En determinats casos els granets que surten a la pell poden anar acompanyats de febre, inflor de la zona i lesions. Quan hi ha aquests casos la millor opció es recorre a un especialista en al·lèrgies perquè valori com actuar. 
     
Més informació