Jugaia

Jugaia és una botiga on-line de jocs i joguines per a un món millor. Parlem de joguines seleccionades curosament segons una manera de veure la joguina, els nens i les nenes, i el món en el que vivim.

L'Eva i el Quim són els fundadors de Jugaia, tots dos provenen de professions on la implicació social és molt important. Ella va ser treballadora social i ell psicòleg social, fet que fa que la filosofia i els valors que regeixen a Jugaia també es defineixin dins dels mateixos paràmetres.

Quan els hi preguntem d'on ve la paraula "Jugaia" esbrinem que els va sortir de combinar "jugar" i "gaia". Gaia és la deessa de la Terra, i la Terra és un ésser viu. Un nom molt ben triat per a reflexar alguns dels seus trets identitaris: materials naturals, 100% orgànics, i respecte al medi ambient.

Nosaltres vam tenir la oportunitat de veure i conèixer les seves joguines en el seu show-room, que obren al públic tots els dimecres. Ens van explicar, que hi ha persones que necessiten veure i tocar les joguines que compren.Jugaia

El Quim i l'Eva consideren que és millor que els nens tinguin menys joguines però que els hi durin més, que aquestes siguin de més llarg recorregut. Triar adequadament una joguina pels nostres fills és molt important ja que "la joguina dóna una visió del món al nen". Una joguina ha de ser divertida però també ha de contenir valors positius. 

Jugaia

Quin tipus de joguines podem trobar a Jugaia?

 • Duradores i versàtils. No es trenquen fàcilment i el nen la pot utilitzar en diferents moments del seu desenvolupament.
 • Poc dirigides i obertes per a fomentar l'exploració, la imaginació i la creativitat.
 • Evolutives. Una mateixa joguina pot servir a diferents edats perquè hi ha diferents maneres de jugar-hi o perquè s'adapten i es transformen.
 • Integradores. Hi poden jugar infants amb diferents problemàtiques per a treballar de forma específica diferents aspectes del desenvolupament.
 • Repectuoses amb els diferents ritmes d'aprenentatge (en base a pedagogies com la Montessori o la Waldorf, d'acord amb l'educació lliure).
 • De Km. 0. Es fomenta el comerç de proximitat, local i de menys impacte mediambiental.
 • En les que hi intervé el tercer sector en la seva fabricació. Col.lectius que tenen dificultat per incorporar-se al món laboral: persones amb discapacitats, amb disminucions, persones amb risc d'exclusió social etc...
 • D'acord amb la idea d'un món progressista: per exemple, el model de família no convencional (hi ha jocs on es poden formar diferents tipus de família, per exemple de dos pares o mares....).
 • De joc cooperatiu, on qui guanya és un equip i per tant, es prenen les decisions en grup, es posen en jocs dinàmiques socials i de resolució de conflictes. Es fomenta la cultura de la Pau.
 • "Inesperades", diferents, originals, artístiques i artesanes.
 • Que fomenten valors positius com jugar en família, la tolerància, la diversitat, el respecte a d'altres formes de ser i viure etc...

Jugaia

Trobareu les joguines de Jugaia a la seva web. Cada joguina disposa d'una fitxa completa d'informació i es poden cercar les joguines fent servir els filtres de preus, tipus de joguina etc...

Un gran avantatge de comprar a Jugaia és que si no t'agrada la joguina que reps a casa la pots tornar sense cap cost.

Nosaltres us recomanem que entreu a la seva web i comenceu pel "menú degustació" que correspondria a la Selecció Jugaia. Veureu que hi ha joguines per a totes les butxaques.

Sens dubte una gran botiga que no hem de deixar de visitar en el moment de comprar una joguina.