Ergokids

Seguint amb la nostra afició de trobar espais i productes únics i diferents, avui us volem presentar una botiga de mobles infantils que ens ha encantat: Ergokids.

Ergokids

Ergokids és una empresa familiar catalana, dirigida actualment per Toni Oriol, que fa més de 25 anys que dissenya i fabrica mobles per a escoles bressol.

El projecte Ergokids va sorgir quan els seus fundadors van detectar que els nens tenien els mobles adequats a la seva edat i necessitats a les aules, però no quan arribaven a casa. Van pensar que calia oferir un tipus semblant de moble, amb la mateixa qualitat, adaptats, evolutius, i versàtils per a les famílies. Doncs el moble de l'escola bressol és el més estudiat, i testat pels propis infants.

Ergokids

Tot i que el projecte sorgeix l'any 2013, no va ser fins un any més tard que van obrir la seva botiga física amb la voluntat de que les famílies i els seus fills poguéssin veure amb els seus propis ulls, tocar i provar tots els seus productes.

La majoria de dissenys que ofereixen són propis i estan pensats a partir dels consells i assessorament de mestres i pedagogs amb els quals treballen en escoles. D'aquesta manera els mobles s'adapten a les necessitats reals dels més petits.

Ergokids mobles infantils

A més a més, es tracta de mobles d'alta qualitat gràcies als materials que utilitzen, 100% sostenibles: Fusta ecològica i certificada (provinent de boscos sostenibles), vernís ecològic (productes ecològics innocus i laminats) i matèries primeres reciclades, reciclables o reutilitzades.

Les col·leccions que ofereixen a Ergokids són l'Albera Llar i l'Encaix. La primera és el resultat dels mobles Albera que utilitzen a les escoles bressol i a aules de cicle inicial. Es tracta d'un mobiliari fet amb fusta de pi massís i contraplacat de bedoll. Aquesta col·lecció té el certificat de qualitat de Tecnalia i Aiju, ja que es van testar en espais públics, una garantia de resistència i durabilitat.

Ergokids mobles infantils

L'Encaix és la primera col·lecció exclusiva d'Ergokids i està dissenyada per l'arquitecte Gerard Martinez amb l'assessorament de l'equip tècnic d'Ergokids. La col·lecció es basa a fer infinitat de combinacions a partir de cinc mòduls bàsics, fins a aconseguir aquella composició que s'adapti més a les necessitats de cada família.

A part d'aquestes dues col·leccions també s'hi poden trobar mobles d'altres fabricants que segueixen els criteris ambientals i pedagògics establerts.

Pels responsables d'Ergokids és molt important la utilització de materials ecològics i sostenibles, però també la producció local. Per això, només utilitzen fusta de proximitat i no fustes tropicals.

Una de les filosofies que guia la producció dels seus mobles és la de "guanyar espai". Per aquest motiu intenten dissenyar mobles bonics però que ocupin poc espai, deixant el màxim de superfície possible perquè els nens juguin a terra, com solen fer habitualment.

Ergokids mobles infantils

Les dues col·leccions i la selecció es poden trobar i comprar a través de la seva pàgina web o també a la seva botiga.

L'establiment es troba a Badalona, on us atendrà la Raquel Raluy. Es tracta d'un espai molt agradable i pensat, un cop més, pels més petits. Toni Oriol comenta que volien fugir de la típica frase que es diu als nens quan entres a una botiga: "No toquis res". Al cap i a la fi, és a ells a qui ha d'agradar el producte.

Ergokids

Avinguda d'Alfons XIII num. 72

08912 Badalona

T. 935 210 670

info@ergokids.cat