Deutsche Akademie

Aquests dies hem anat a conèixer l'acadèmia d'alemany per excel·lència de Sant Cugat del Vallès: Deutsche Akademie. Hem pogut conèixer el seu equip i hem parlat llargament amb la seva directora pedagògica, Cristina Viñas, que ens ha obert les portes del centre i ens ha mostrat els pilars filosòfics i pedagògics en els que es basen i que són el nucli de tota la seva organització.

Seu Deutsche Akademie a Sant Cugat

Obert des del 1999, Deutsche Akademie és molt més que una acadèmia on aprendre la llengua alemanya. Doncs també s'hi aprèn la llengua castellana i la llengua catalana, apropant a aquelles persones alemanyes, o d'altres nacionalitats, les llengües del país ajudant-les a integrar-se.

Deutsche Akademie Sant Cugat

La metodologia de l'aprenentatge es construeix a partir d'uns principis fonamentals que són, el respecte cap a la persona, la seva individualitat i llibertatÉs a partir d'aquí, que es reforça la potencialitat i capacitat de cada alumne, amb l'objectiu que durant tot el procés sigui el propi nen que sàpiga que pot aconseguir l'èxit.

Classes Deutsche Akademie

Quins ingredients fan servir per aconseguir aquest èxit?

  • Enfoc lúdic i creatiu. El que s'ensenya a les aules és una combinació entre el programa definit pel Consell Europeu i els interessos dels propis nens. Els nens poden triar en part què volen aprendre, quines cançons els agraden, portar objectes personals per a treballar a classe, etc..
  • Equilibrar les necessitats grupals amb les individuals. I si algun alumne necessita algun tipus d'atenció personalitzada se li dóna suport gratuïtament.
  • Seguiment personalitzat i tracte molt proper amb el nen. Això ho poden dur a terme perquè a les classes admeten un màxim de 7 alumnes per classe.
  • Immersió lingüística. S'experimenta i es viu la llengua, fomentant la participació dels alumnes i a través d'un aprenentatge intuïtiu s'integra l'idioma de manera natural. L'objectiu principal és que el nen aprengui a comunicar-se.
  • Professors nadius llicenciats, en formació contínua.
  • Flexibilitat en horaris i sempre es poden recuperar les classes dels dies de festius per a garantir un aprenentatge a llarg termini.

Els seus serveis són molt amplis i les possibilitats infinites ja que desenvolupen projectes "a mida" adaptats a les necessitats de cada persona o grup familiarCom per exemple ajudar a famílies senceres a integrar-se a la nova ciutat, el reforç escolar en alemany, la preparació de joves per a marxar a treballar a l'estranger, impartir classes també des de les pròpies escoles, o bé, facilitar sistemes d'ajut a les famílies (anar a buscar el teu fill, assignar un professor per a un grup de nens espontani organitzat per mares...), i tot el que us pugueu imaginar.

Deutsche Akademie Sant Cugat

Realment, aquest centre fa una funció importantíssima impulsada per una gran vocació per l'aprenentatge i per les persones. No dubteu a visitar-los, o entreu a la seva web i podreu tenir encara una visió més detallada de tot el seu projecte.

Actualment tenen obertes les inscripcions als cursos anuals, informeu-vos!