Bennett Clínica Dental

La Clínica Dental Raquel Bennett, nascuda l'any 2005, porta 10 anys atenent a Sant Cugat. La seva fundadora, la Raquel, de nacionalitat Veneçolana, ens explica que des de fa molt temps a Llatinoamèrica no hi ha un sol dentista que s'ocupa en exclusiva del pacient, sinó que les clíniques conformen equips d'especialistes de totes les especialitats odontològiques.

Per aquest motiu el seu centre recull una sèrie d'especialitats que duen a terme personal format en cada una d'elles: endodòncia, ortodòncia, implants i cirurgia, estètica dental, pròtesi dental i periodòncia.

Però el motiu pel qual us recomanem aquest centre des de Jan Petit és, per un costat, perquè en som usuàries, i per l'altre perquè tenen també l'especialitat que es dedica només als infants: la ODONTOPEDIATRIA.

Clínica dental BennettLa doctora especialista en odontopediatria és la Rebeca Bentolila, també de Veneçuela. Vam tenir la possibilitat de conèixer-la i vam pensar que seria la dentista perfecte pels nostres fills i filles a partir d'ara. Sempre amb un somriure, tan agradable, dolça i encantadora, ens va semblar ideal per a atendre als infants.

Ens va explicar que per ella és molt important que la família –tan els pares i mares com els nens i nenes– se sentin a gust. Durant les visites, sempre aconsella que els pares entrin dins la consulta, d'aquesta manera els petits se senten més tranquils alhora que la doctora els pot anar mostrant i donant consells.

La Rebeca explica que mai va dubtar en fer l'especialització pediàtrica, ja que el tracte amb els nens li agrada molt. També comenta que es necessita molta psicologia per treballar amb nens i per això, ella utilitza un mètode basat en: Dir, Ensenyar i Fer.

D'aquesta manera, els nens saben què els faran en tot moment i poden veure i tocar les eines que s'utilitzaran durant la intervenció. El control de veu és un altre dels mecanismes que s'utilitzen a l'hora de treballar amb infants.

Hem pogut estar en una de les sessions amb el petit Marc de 6 anys perquè pogueu veure vosaltres mateixos la dinàmica...

Clínica dental BennettUn cop s'ha acabat la sessió la Rebeca li infla un globus amb l'aparell de l'aire i li posa una enganxina de "superguai". Però abans de marxar, li regala un raspall de dents i li ensenya amb una gran dentadura com se les ha de rentar cada dia... El Marc se'n va satisfet i content, junts s'han enfrontat a un gran repte!

Clínica dental Bennett

Una de les coses que més remarca la doctora Bentolila és la de treballar des de la prevenció, per això destaca la tasca d'informar als pares perquè comencin a implementar rutines i hàbits als seus fills ja de ben petits i quins són els millors mètodes per mantenir sanes les seves dentadures.

Clínica Bennett

La higiene dental, les aplicacions de flúor, i la dieta incideixen en les dents dels petits que determinaran en gran part la salut dental de quan siguin adults. La Rebeca opina que amb 3 anys ja es pot començar a habituar al nen a anar al dentista, i així ajudar-lo a adaptar-se de manera natural al consultori. També és important per poder informar i assessorar a les famílies des del primer moment sobre la prevenció, els hàbits, els productes, què fem bé, què no etc...

Al igual que a l'escola o al metge, és necessari que el nen prengui de referència una persona que serà la seva dentista al llarg de la seva infància, d'aquesta manera la confiança i el vincle ajuda molt a que no tan sols no li faci por anar-hi, sinó que també, davant de qualsevol dubte o problema amb les seves dents el qui ho demani sigui ell mateix.