Trucs per teletreballar millor amb nens a casa

Treballar des de casa no és fàcil, sobretot si es fa amb nens a casa

El teletreball s'ha estès en les darreres setmanes per moltes cases catalanes arran la crisi del coronavirus. Treballar des de casa no és fàcil, sobretot si es fa amb nens a casa. A més de traslladar l'oficina a casa, s'ha de tenir en compte les necessitats dels petits sense descuidar les tasques professionals que s'han de fer dia a dia.

 

  1. Treballar per torns: Quan hi ha més d'una persona teletreballant i si els horaris laborals són flexibles, la millor opció és establir torns per estar amb els nens i per treballar. Matinar molt, aprofitar les hores de la migdiada si la fan i quan s'hagin anat al llit a la nit, continuar treballant per completar la jornada laboral pot ser una altra opció. Uns auriculars amb música o la radio ajudar a aïllar-se del soroll de la casa, ja que el silenci absolut en una casa amb canalla és impossible.
  2. Sigues realista i prioritza: A l'hora de treballar, separa l'important d'allò urgent. Tenint en compte que serà difícil arribar, hem de prioritzar.
  3. Dedicar temps als nens: Durant els descansos de la jornada laboral i una vegada finalitzi aquesta, arriba el moment de fer activitats amb els fills i filles. Jugar, llegir contes, menjar alguna cosa junts, fer pastissos, fer alguna classe de gimnàstica, ballar, cuinar... El confinament és difícil per a tots, pel que ara és moment d'estar amb els infants i fer coses divertides.
  4. Horaris i explicacions en funció de l'edat: Tenint en compte que no és el mateix un adolescent que un nen o nena petita, l'explicació de la situació s'ha d'ajustar a cada edat. Amb els joves hem de fixar un horari perquè facin deures, lectures, treballs manuals o altres activitats que han de fer pel seu compte. En el cas dels més petits, hem de fixar també una rutina, però pot ser més flexible.
  5. No ens hem de sentir culpables: Segons els experts i tenint en compte el moment excepcional i les possibilitats d'adaptació de cada família, no hem de sentir culpabilitat si ampliem més del normal les hores de televisió i pantalles.