Trucs per eliminar les al·lèrgies a casa

Hi ha alguns trucs per limitar aquesta contaminació, la majoria en formes de partícules, a l'interior de les nostres cases

La primavera és la pitjor època per les persones i els infants que pateixen al·lèrgies. Una situació que es pot veure agreujada si la qualitat de l'aire de la nostra casa no és bo, ja que l'aire de la nostra llar pot estar fins a cinc vegades més contaminat que l'exterior, segons estudis de l'Organització Mundial de l'Al·lèrgia.

 

Tot i això, hi ha alguns trucs per limitar aquesta contaminació, la majoria en formes de partícules, a l'interior de les nostres cases. 

  • Aspirar els matalassos: En els matalassos s'acumulen àcars i bacteris, per la qual cosa és important aspirar cada primavera, com a mínim, les dues cares dels matalassos que hi ha a casa.
  • Rentar els llençols regularment: Molt lligat a l'aspiració del matalàs és convenient netejar els llençols entre 60 i 90 °C per eliminar els al·lèrgens que s'acumulen.
  • Netejar la cuina a consciència: S'han de netejar les superfícies i els interiors dels armaris de la cuina amb una aspiradora o un drap humit i net. També hem de tenir net l'interior de nevera i també el congelador. 
  • Retirar la pols: És important supervisar els llocs on s'acumula la pols no visible que després pot quedar-se en suspensió per l'interior de la casa a través dels corrents d'aire i els sistemes de calefacció i refrigeració. Per això revisarem, aspirarem o passarem un drap humit pels radiadors i darrere dels radiadors, cortines i persianes, sofàs i cadires, les pantalles de les làmpades, els llits i les mantes dels nostres animals de companyia i també a la part superior dels sòcols. 
  • Sostres i parets: Idealment també s'han de netejar sostres i parets. S'ha de començar netejant el sostre amb una aspiradora i posteriorment les parets amb un drap humit.