Nens i nenes d'entre 6 i 7 anys, els més propensos a desenvolupar sobrepès

Els infants que viuen a Múrcia són els que presenten nivells més alts de sobrepès i obesitat, i els nivells més baixos es donen a Navarra

L'obesitat augmenta en nens i nenes a partir dels dos anys, però en el cas de les nenes el punt àlgid es dona als 7 anys i en els nens cap als 9 anys. Així ho indica un estudi publicat a l'edició en anglès de la Revista Española de Cardiología per investigadores de l'IDIAP Jordi Gol, en col·laboració amb l'Agència Espanyola de Medicaments.

L'estudi també apunta que els infants que se situen entre els 6 i els 7 anys són els més propensos a desenvolupar sobrepès. Per frenar aquest fenomen i les seves conseqüències els autors defensen la importància d'impulsar plans de promoció de salut pública en edats primerenques. Aquest fet contrasta amb l'arribada de l'adolescència els percentatges de nens i nenes amb sobrepès o obesitat es redueixen, possiblement degut als canvis hormonals i físics propis d'aquest període.
Per comunitats, els nens que viuen a Múrcia són els que presenten nivells més alts de sobrepès i obesitat, i els nivells més baixos es donen a Navarra.

Encara que el sobrepès i l'obesitat infantils es van reduir lleugerament a Espanya entre 2005 i 2017, existeixen diferències entre comunitats autònomes, sexes i edats, i els nivells segueixen sent molt elevats, amb una mitjana entre el 5% i el 10% més alta que en altres països europeus.

Els autors han analitzat dades de més de 2,5 milions de nens i nenes d'entre 2 i 17 anys a vuit comunitats autònomes: Catalunya, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Madrid, Múrcia i Navarra. S'havien registrat alçada i pes entre l'1 de gener del 2005 i el 31 de desembre del 2017, tret de Castella i Lleó, on les mesures es van iniciar el 2011.