La millor crema solar per tota la família

Després de les darreres notícies sobre algunes marques de crema solar, ens preguntem quina serà la millor crema solar i si serà real el factor solar que detalla.

En el post d'avui us explicarem com escollir la crema solar per tota la família, i el que és més important, com realitzar una correcta aplicació.

Amb l'estiu i les altes temperatures no ens podem resistir a la piscina, la platja o la muntanya. I és just en aquesta època quan les radiacions solars són més dolentes, per això tota la família ha de tenir cura de la seva pell.

Per aquest motiu la crema solar ha de ser el nostre millor amic durant tot l'estiu.

Com escollim la millor crema solar?

Us deixem alguns tips per escollir el millor protector solar per a tota la família o pels més petits de la casa.

 1. Els menors de 6 mesos no han d'utilitzar foto protector. A causa de la sensibilitat de la pell dels nadons, no es recomana fer ús de cremes solars. Al mercat podeu trobar algunes específiques però us aconsellem mirar bé l'etiqueta i els components abans de la seva aplicació.
 2. No fer ús de productes de l'any passat. Llença totes les cremes solars que tinguis de l'any anterior, aquestes també caduquen i el factor de protecció solar ja no és el mateix que indica.
 3. Filtres físics. Recomanable en els menors de tres anys. Es tracta de productes amb composició mineral, recordeu llegir l'etiqueta.
 4. La pell atòpica l'hem de cuidar encara més. Busca productes específics per cuidar aquest tipus de pell, els productes amb filtres físics són perfectes.
 5. Filtres NANO sí o no? Es tracta de cremes amb nanopartícules que s'absorbeixen en certa mesura. El seu ús és totalment segur, però la decisió és vostre.
 6. 30 o 50 de factor de protecció? En realitat aquests factors ja són elevats. Et recordem que la pantalla total no existeix, i que amb els filtres 50 protegeixes la teva pell del 97% de la radiació.
 7. Filtres UVA. No totes les marques els contenen!
 8. Amb parabens? Ja no es troben al mercat productes amb parabens agressius, els components methylparaben o ethylparaben, són segurs i serveixen de conservants.
 9. Les cremes eco. En moltes ocasions la protecció que aporten aquestes cremes és menor, per aquest motiu la seva aplicació ha de ser més constant.
 10. Resistent a l'aigua. No creiem que sigui un factor massa determinant, ja que després de cada bany sigui o no resistent a l'aigua, l'heu de tornar a aplicar.

L'aplicació de la crema

No cal dir que l'aplicació del protector solar és primordial aplicar-ho vàries vegades al dia per mantenir la pell en constant protecció.

La correcta aplicació de la crema solar és:

 • 30 minuts abans de l'exposició solar.
 • Tornar a aplicar cada hora.
 • Cada cop que sortiu de l'aigua us heu de tornar a aplicar la crema.
 • Encara que estigui ennuvolat, és imprescindible el seu ús.