Les infeccions més comunes entre els nens

Per saber qui tipus d'infecció, citem les més comunes durant en els primers anys

Les infeccions més comunes entre els nens quan són virals, tendeixen a eliminar-se entre 48 i 72 hores i finalitzen espontàniament. Tot i això, aquestes infeccions poden desencadenar una malaltia greu. Si l'origen és bacterià es faran servir antibiòtics per tractar-lo. En els dos casos, viral o bacterià, haurà de ser supervisat per un pediatre que pugui donar pautes i fer seguiment fins que la infecció remeti.

Per saber qui tipus d'infecció, citem les més comunes durant en els primers anys de vida:

Refredat comú: Causat per un virus, quan hi ha un refredat es manifesta amb mocs, esternuts, congestió nasal, llagrimeig, picor nasal i tos lleu. 

Gastroenteritis: Quan es dona aquesta malaltia hi sol haver dolor abdominal, evacuacions líquides, nàusees i també vòmits i en alguns casos febre. Normalment, succeeix quan el nen menja alguna cosa que no li senti bé o s'empatxa de dolços.

Otitis: El nen que l'experimenta es toca l'orella i és queix de dolor. DE vegades s'acompanya de tos, febre i dolor en empassar. Si apareix després d'un refredat comú, s'ha d'avaluar, ja que pot ser conseqüència i ser d'origen bacterià, per la qual cosa s'haurà d'utilitzar antibiòtics.

Faringoamigdalitis: Acostuma a donar mal de coll, dificultat per empassar, malestar general, febre i tos seca lleu. Les faringoamigdalitis acostumen a tenir una causa viral, però també poden ser causades per bacteris, que s'hauran de tractar amb antibiòtics.

Mà-peu-boca: Es presenta amb febre, dolor a la boca i quan s'empassa i es manifesten lesions envermellides papulars o vesiculars a la boca, llavis, mans i peus i, de vegades, als glutis. Causada per un virus, l'infant tindrà dolor a la mucosa oral, que li impedeix menjar, sobretot aliments salats. El mà-peu-boca és molt contagiós.

Conjuntivitis: El nen presenta secreció als ulls, lleganyes, picor, llagrimeig, dolor a l'ull afectat i inflamació de la parpella. També es pot acompanyar d'una sensació de cos estrany. La majoria és de causa viral, si és bacterianes i no milloren, caldran antibiòtics tòpics oftàlmics.