Perquè és important beure en ampolles lliures de BPA?

La UE ha reconegut oficialment que té perills sobre la salut

El Bisfenol A, també conegut com a BPA, és un compost que es fa servir en la fabricació d'ampolles de plàstic i envasos d'aliments i que la UE ha reconegut oficialment que té perills en la salut de les persones. Però com et pot afectar a tu i a la teva família?

  • Pot causar malalties coronàries: Aquests envasos poden provocar malalties cardiovasculars i arterials. Segons un estudi de la Universitat Nacional de Seül, el consum de dos envasos que continguin BPA pot augmentar la tensió arterial fins a 4,5 mm Hg. Presentar aquesta substància en el cos s'associa amb un augment del 39% de patir malalties cardiovasculars i infarts davant de les persones menys exposades a l'BPA.
  • Diabetis i obesitat: La "Revista de l'Associació Mèdica Americana" ha posat de manifest el vincle entre la diabetis de tipus 2 i el BPA. I és que l'ús freqüent d'envasos amb BPA augmenta fins a 2,4 vegades la probabilitat de desenvolupar diabetis i patir altres alteracions en l'organisme. El BPA interfereix en l'hormona que controla la gana provocant problemes de sobrepès i obesitat en els més petits. Més del 90% dels nens majors de 6 anys tenen concentracions de BPA en el seu cos procedents de la dieta. Des del 2010 el BPA ja ha estat prohibit en productes d'ús infantil en països com Espanya.
  • Alteracions hormonals i de fertilitat: El BPA és un disruptor endocrí que afecta la salut reproductiva i hormonal i es transmet entre mares i nens fins i tot abans del seu naixement o mitjançant la lactància materna.
  • Altres afectacions: A més dels problemes cardiovasculars, diabetis, obesitat o problemes hormonals, hi ha molts altres efectes nocius de l'exposició al BPA com l'alteració del sistema immunològic, la hiperactivitat o l'ansietat.