Com evitar les infeccions infantils aquesta tardor

Aquesta tardor i hivern s'espera un augment gradual de les infeccions i ja s'han registrat pics alts de gastroenteritis, refredats o la malaltia de boca-mà-peu

La baixada de les temperatures pròpies de la tardor comporta l'aparició dels virus estacionals infantils. Uns virus que es van frenar en sec a causa de les estrictes mesures anticovid, però que ara tornem amb força. En els mesos més durs de la pandèmia els casos de bronquiolitisVSR en nens van baixar en picat. 

Aquesta tardor i hivern s'espera un augment gradual de les infeccions i ja s'han registrat pics alts de gastroenteritis, refredats o la malaltia de boca-mà-peu. Per intentar parar-ho s'ha de posar en marxa unes pautes d'actuació per evitar infeccions infantils.

La recomanació més fonamental és seguir administrant les vacunes de la vacunació sistemàtica de manera que tots els nens i adolescents han d'estar correctament vacunats amb totes les dosis de les vacunes dels calendaris oficials i els més grans de 12 anys amb les dues dosis de la nova vacuna del coronavirus també.

A més de la vacunació es poden aplicar altres mesures com:

  • Fomentar les mesures higièniques a través de rentar-se sovint les mans i tossir i esternudar contra la part interior del colze.
  • És recomanable ventilar i fer ús de les màscares a interiors entre els majors de sis anys i la distància social.
  • Si els infants tenen febre, s'han de quedar a casa, ja que poden contagiar als companys.