Les escoles i els instituts podran celebrar festes de final de curs

Es recomana que aquestes festes de final de curs es facin a l'aire lliure

Les escoles i instituts podran celebrar festes de final de curs. El Departament de Salut ha enviat una instrucció als centres educatius perquè puguin acomiadar l'any acadèmic sempre que s'adoptin mesures de seguretat anticovid.

Es recomana que aquestes festes de final de curs es facin a l'aire lliure i que cada persona haurà de disposar de 2,5 m², amb un màxim de 500, amb l'alumnat inclòs.

Si es fan a l'interior, l'espai haurà d'estar ben ventilats i només es podran fer amb el grup bombolla. Tot i això i si la zona està molt ventilada podran coincidir els grups bombolla del mateix curs. Si també participen les famílies, l'aforament màxim serà de 250 persones.

A més, les mascaretes continuarà sent obligatòria per a nens i nenes a partir dels 6 anys, però se la podran retirar per fer-se la foto de grup, que si o si s'haurà de fer a l'exterior. El Departament de Salut també preveu que no es facin àpats, a excepció de pica-pica a l'exterior amb estris individuals i amb una distància de seguretat d'1,5 metres. També està desaconsellat la celebració de ball.

Amb aquest permís el Departament de Salut dona resposta a les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya que via comunicat havia demanat una flexibilització de les mesures que permetés celebrar els comiats de curs. En el text s'explicava que "el context sociosanitari actual no justifica que se segueixi limitant la participació de les famílies als centres educatius", mentre que en altres sectors s'havien relaxat les restriccions.