5 beneficis del moniato per millorar la salut

Moniatos al forn

El moniato, el tubercle estrella de la tardor, té molts beneficis per millorar la salut. Aquest aliment aporta importants beneficis per la salut, pel que és un aliment ideal per a tota la família.

La tardor és el moment perfecte per introduir aquest tubercle en el menú familiar, ja que l'inici del curs escolar és la temporada òptima. Hem de saber que el moniato, té múltiples beneficis per a la salut i són aquests:

1. Reforça el sistema immune

Tenir en compte que la tardor i l'hivern és la temporada dels refredats i les grips, el seu alt contingut en Vitamina A, C i B9, són perfectes per reforçar el sistema immunològic.

2. Farcit de betacarotens

Els betacarotens aporten hidratació a la pell i de pas reforça la vista. Els moniatos aporten magnesi, potassi i ferro.

3. És capaç de reduir la inflamació

En aportar magnesi en quantitats importants ajuda a la formació d'ossos i cartílags. El moniato és antioxidant, pel que és antiedat. A més, els moniatos liles tenen altes concentracions en antocianines, una important càrrega antioxidant que t'ajuden a rebaixar la inflamació.

4. Aporta carbohidrats saludables

El moniato aporta vitamines i aminoàcids essencials i necessaris que aporten també altres carbohidrats com la patata, però amb menys sucre en sang. Per aquesta raó és un carbohidrat perfecte per dietes baixes en calories i mantenir el pes.

5. És més saludable que la patata

En tenir una càrrega glucèmica inferior que la patata i contingut en fibra pectina, evita que es descontroli i s'evitin les hiperglucèmies.

Algunes idees per cuidar-lo de manera saludable:

 • Moniato al forn:

  Pela un moniato i talla'l amb tires allargades.

  Pre-escalfa el forn a 180° i disposa les tires de moniato en una safata de forn.

  Regales amb unes gotes d'oli i afegeix sal rosa, pebre amb les espècies que més t'agradin.

  Cou uns 30 minuts

 • Moniato en crema:

  Ja que les cremes poden ser dolces o salades, el podem elaborar com a primer plat una crema de moniato amb fruits secs torrats i panses. També es pot escollir com a postres i preparar una crema dolça de moniato, tot i que és la menys saludable, pel sucre i la nata.

 • Moniato bullit:

  Amb la idea de fer un puré, es bull el moniato amb abundant aigua amb sal. El seu sabor combina amb verdures com la carabassa o la pastanaga, que s'adapten a la dolçor del moniato. Els purés també es poden fer servir per preparar plats més elaborats com pastissos de carn. El moniato també es pot bullir a rodanxes i intercalar-les a capes amb una lasanya o una mussaca.