Quan he de posar-li la primera o segona dosi a un nen que ja ha passat la covid?

Entre elles, si el nen ha passat la infecció per covid abans de la primera dosi: se li administrarà una única dosi

Si un nen o nena ja ha passat la covid quan hauria de rebre la primera o la segona dosi? Aquesta és una pregunta recorrent entre pares i mares en plena onada de la variant òmicron. Segons l'Associació Espanyola de Pediatria, per a les persones de 65 anys o menys d'edat, inclosos nens i adolescents, s'hauran de seguir les següents recomanacions per aquelles persones que ja hagin passat la malaltia:

  • Si el nen ha passat la infecció per covid abans de la primera dosi: se li administrarà una única dosi, entre les pròximes 4-8 setmanes després del diagnòstic. Mentre i pels infants de 5-11 anys, és preferible que siguin quatre setmanes després de la infecció.
  • Si el nen ha passat la infecció per covid després de la primera dosi i abans de la segona: s'haurà de posar la segona dosi, una vegada estigui completament recuperat i hagin passat entre 4 i 8 setmanes després d'haver-se contagiat. Per a nens i nenes de 5 a 11 anys: com a mínim quatre setmanes després de la infecció i, almenys, vuit setmanes després de la primera dosi.
  • Aquesta recomanació té alguna excepció, com són les persones de qualsevol edat grans dependents i o aquelles amb patologies de risc alt. En aquests casos, la recomanació és la mateixa que en les persones de més de 65 anys: vacunació amb tres dosis i administrades una vegada recuperada la covid sense més esperes.