Què passarà si hi ha un cas de Covid-19 a l'escola?

A totes les persones que hagin estat en contacte se'ls haurà de fer una prova PCR al més aviat possible

L'imminent inici del curs escolar genera molts dubtes entre les famílies i els mateixos alumnes. El CatSalut ha fet públic que succeirà si és dona un positiu de Covid-19 a les aules. D'aquesta manera i en cas de registrar-se un positiu, tot el seu grup estable de convivència, és a dir amb les persones que hagin estat en contacte, haurà de fer aïllament preventiu a casa durant 14 dies. 

A totes les persones que hagin estat en contacte se'ls haurà de fer una prova PCR al més aviat possible. En el cas de negatiu, no s'eximeix la necessitat de mantenir l'aïllament a casa també un total de 14 dies, ja que és el període màxim d'incubació del virus.

A més, i en el cas que dos membres de dos grups diferents i que comparteixen un mateix espai, escola, torns, una aula del centre com pot ser el laboratori, el menjador..., donen positiu a la prova PCR, el Servei de Vigilància Epidemiològica valorarà el cas per recomanar l'aïllament domiciliari de tots els grups que hagin compartit l'espai durant 14 dies.