Pares i Nens inicia una campanya a favor de la diversitat

Potser perquè hem vist masses vegades com nens i nenes pateixen després de ser rebutjats, assenyalats, discriminats i inclús insultats o agredits per motius que responen a aspectes com el color de la pell, l'aspecte físic, la cultura, la religió, el seu país d'orígen, les creences, el caràcter, malalties etc... en definitiva, aspectes que fan referència a la diversitat, i aprofitant que aquesta setmana tota la societat ens hem sentit interpel·lada al veure transitar un autobús homòfob que va proclamant als quatre vents quina és la forma correcta de ser nen o nena, hem volgut iniciar aquesta campanya en favor de la diversitat.

Hi ha hagut molt debat mediàtic en si hi ha d'haver llibertat o no d'expressió, però pensem, que més enllà de la llibertat d'expressió estem parlant de si volem que la nostra societat eduqui els seus infants en la tolerància i respecte cap a la diversitat o no. Així de senzill. El problema de l'autobús, no és tant un problema de llibertat d'expressió sinó de que el que predica incita a les persones i a les criatures a establir fronteres entre el que és el prototip de nen o nena "correcte" o "incorrecte", inclús, si anem més enllà, del que seria el nen sa o malalt. Això és molt greu, perquè estem precipitant a aquestes criatures que han nascut amb aquestes inclinacions sexuals, com han pogut néixer amb els ulls blaus o la pell clara, cap a l'abisme i això coarta els seus drets a viure una vida digna i a tenir una infància feliç, com la tenen la resta de nens i nenes amb les seves altres peculiaritats.

És per aquest motiu, que tant des de les escoles, com des dels centres de criança, psicologia etc... estem intentant educar en aquesta diversitat, perquè tant és si parlem de nens i nenes homosexuals, lesbianes o transsexuals, com si parlem de nens i nenes que són grassos, prims, alts o baixos, negres o blancs, del barça o del madrid, catòlics o musulmans, tinguin una família de pares i mares separats, de dos pares o dos mares, de pares o mares que els han adoptat, i un llarg etcètera, tant és com siguin i el que escullin ser (respectant també la llibertat de l'altre), tots ells, absolutament tots, tenen el dret a ser respectats, acceptats i estimats tal com són.

I és per això, que se'ns ha acudit començar una campanya a favor d'aquesta DIVERSITAT, per una educació lliure i respectuosa pel bé dels nostres nens i nenes i pel bé del seu futur.

I com ho fem?

És molt senzill, cal que acordeu amb els vostres nens i nenes dos formes fantàstiques que us inventeu que han de tenir els nens o les nenes. Per exemple, un nas de pallasso i el cabell lila, o una flor i un bigoti, o un vestit de princesa i un cor dibuixat a la galta...

Després podeu optar per o bé, fer una foto del vostre fill o filla, o bé, que el vostre fill o filla faci un dibuix, ambdós casos s'hauran de penjar posteriorment a les xarxes així que trieu el format en el que us sentiu més còmodes.

En el cas de la foto el vostre fill o filla ha d'aparèixer amb aquestes dues coses que ha pensat, i en el dibuix, senzillament ha de ser el dibuix del nen o la nena amb aquestes dues coses que ha pensat també.

Finalment, es penja la foto del nen o la nena o la foto del dibuix a les xarxes amb la frase "les nenes tenen ..... i ......" o el mateix amb "els nens tenen.... i ....."  fent servir el hashtag  #LaDiversitatEsGuai

Resumim?

1- Pensa amb el teu fill o filla en dues coses fantàstiques que han de tenir els nens o les nenes.

2- Fes la foto del teu fill o filla amb les dues coses fantàstiques o bé, el teu fill o filla ha de fer un dibuix d'aquest nen o nena amb aquestes dues mateixes coses.

3- Penja la foto del teu fill o filla o bé la foto del dibuix a les xarxes amb la frase "Els nens tenen ..... i ....... "  o bé  "Les nenes tenen..... i ......."  amb el hashtag #LaDiversitatEsGuai 

4- Perfecte! Hauràs col·laborat a participar a la Campanya a favor de la diversitat, quantes més fotos i dibuixos tinguem més difusió en farem de que "LA DIVERSITAT ÉS GUAI!"

Si ens envies la foto a hola@paresinens.cat entraràs en un sorteig de dos contes de "El Mur" de Philippe de Kemmeter que parla sobre la DIVERSITAT i com a través de trencar els murs que ens separen d'ella som tots més feliços.

Aquí va la nostra aportació que us servirà d'exemple:

Pares i Nens inicia una campanya a favor de la diversitat

"Les nenes tenen els cabells vermells i una gorra". Tània 10 anys.

I ara us posem un exemple d'un dibuix d'un nen fictici perquè us en feu una idea:

Pares i Nens inicia una campanya a favor de la diversitat

"Els nens tenen una cua i unes botes liles". Marc, 8 anys.

No hi ha condicions per les coses fantàstiques que penseu, pot haver nenes amb bigotis, nens amb faldilles, i totes les coses que us inventeu seran de ben segur molt originals i xulíssimes! Imaginació al poder!!

I per a que els nens i nenes entenguin què és la diversitat podeu explicar-lis la metàfora de l'Arc de Santmartí: a l'Arc de Santmartí tots els colors són diferents i això és el que fa que sigui bonic, si fóssin tots iguals seria molt avorrit. A més, cap color és millor que un altre, ni més bonic, tots són importants ja que tots junts creen aquest arc tant preciós, o no heu llegit la història de l'Arc de Santmartí en un dels llibres de Gerònimo Stilton?

Quantes més fotografies aconseguim, més potent serà el nostre missatge!!