"La Bella i la Bèstia" la primera pel·lícula Disney amb un personatge homosexual

"La Bella i la Bèstia" la primera pel·lícula Disney amb un personatge homosexual- Pares i Nens

Ho hem vist ja en un anunci de la marca per tots coneguda com "Coca-cola", on un infant parla del que li diuen a l'escola sobre tenir dos pares. Fa res la sèrie d'animació "Star contra les forces del Mal" va estar en el punt de mira quan en un dels seus episodis dos personatges del mateix sexe es feien un petó en un concert. I ara és la companyia cinematogràfica Walt Disney qui es llança a mostrar per primer cop, en tota la seva història cinematogràfica, una pel·lícula no animada on apareix un personatge homosexual: en Le Fou, el fidel acompanyant d'en Gastón.

Sembla que mica en mica es van trencant els esquemes de tot l'establert per tal d'anar conscienciant de la necessitat d'educar en la diversitat i la normalització dels col·lectius de persones homosexuals, lesbianes i transsexuals.

El llargmetratge que arribarà a les pantalles el 17 de març, està protagonitzat per Emma Thompson i Dan Stevens, i dirigit per Bill Condon. Aquest últim, en una entrevista per a la revista Attitude explicava "Le Fou és algú que un dia vol ser Gastón i un altre vol fer un petó a Gastón. Està confós amb el que vol. És algú que acaba d'adonar-se que té aquests sentiments. I Josh Gad fa quelcom absolutament subtil i deliciós amb això. Té la seva recompensa al final, però no ho explicaré."

"La Bella i la Bèstia" la primera pel·lícula Disney amb un personatge homosexual- Pares i Nens

Josh Gad és l'actor qui encarna a Le Fou, i en un missatge al Twitter va dir que estava molt orgullós de fer aquest personatge.

A més, com a altra novetat en un film de Disney, apareix a la pel·lícula el primer petó interracial. Aquest fet, que costa una mica més de creure que hagi tardat tant en arribar a les pantalles, denota que amb "La Bella i la Bèstia" la companyia està disposada a donar un pas endavant i trencar amb els convencionalismes que han imperat fins a dia d'avui en els seus films.

Tot plegat és important per una societat en la que cal anar educant als infants en la diversitat i en la normalització des de petits de persones, incluides nens i nenes, amb aquestes inclinacions sexuals, doncs ells encara estan nets de prejudicis i ho viuen amb total normalitat.

No obstant, Walt Disney ja ha rebut crítiques per introduïr un personatge homosexual a la pel·lícula i amenaçes de ser boicotejada. L'editor de la revista especialitzada en continguts sobre gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, Attitude, explica que aplaudeix la iniciativa i que espera que d'aquesta manera s'ajudi a canviar algunes actituds generant així un canvi social real.

A veure doncs què més ens depararan les futures produccions de Walt Disney.