Pensant propòsits pel nou any...

Pensant propòsits pel nou any- Pares i Nens

Cada principi d'any és com un exercici que fem mentalment, un repàs de què hem fet i cap on volem anar...a mi m'agrada, em serveix per estructurar-me, per veure en quin punt estic. Perquè el dia a dia ens engoleix a la rutina i a vegades jo em deixo endur per la inèrcia del moment.

És bo aturar-se, respirar i agafar embranzida cap endavant. Aquest any m'he proposat uns quants objectius, fàcils d'aconseguir, perquè la veritat no cal embarcar-se en grans "empreses" si no estem abocades al fracàs absolut!

L'únic que demano és TEMPS.

Temps per estimar-me, temps per mi, temps per tenir paciència, temps per parar-me, temps per dedicar als meus fills, .....

Estimar-me. Sí, no ens estimem prou, no ens cuidem ni consentim prou, ens anem deixant i de cop i volta mires i penses, com he arribat a aquí? El que eren tangues comencen a ser calces-faixa, les sabates d'arreglar s'han convertit en allò  excepcional i anem a treballar gairebé en xandall... la roba de nit ja no són vestits elegants, perdoneu però en el meu cas són els pijames de franel·la i això, no potser! Renovar-se o morir!

Temps per mi, només faig que queixar-me: que em sobren alguns quilets... Doncs com que "tancar la boca" no ho aconseguiré com a mínim anar a caminar, apuntar-me al gimnàs, o fer alguna cosa per sortir de la rutina. En definitiva, tenir temps per mi!

Temps per ser mare, sí, mare i no assistenta-apagafocs-taxista- i un llarg etcètera dels meus fills.

Carregar-me de paciència! Sí, perquè com la dita diu "nens petits problemes petits, nens grans problemes grans", és una veritat com un temple. I aquí les dosis de paciència s'han de receptar i dosificar durant tot el dia i fins i tot intensificar, així quan menys en tens és quan més la necessites.

Amb temps podrem treballar i transmetre els valors com: "slow life".

La immediatesa s'està instaurant en les nostres vides i l'"ara i aquí" no és bo. No és bo ni és sa, ni és el real. Les coses volen temps i l'educació dels nostres fills també i és molt importat. Com més invertim en aquest temps el fruit serà millor.

I ara ve quan em plantejo, i d'on trauré el temps?

I vosaltres, quins són els vostres propòsits per aquest any?