Més natura, més creativitat!

Més natura, més creativitat!- Pares i Nens

Els beneficis del contacte amb la natura per fomentar la creativitat dels nens i nenes

L'entorn natural és idoni com a marc per al desenvolupament de la creativitat dels nens i nenes, la impulsen des de la seva diversitat de materials, textures, colors i l'absència d'indicacions sobre com han d'utilitzar-los o jugar amb ells.

Els principis de l'ecopedagogia defensen el sentit de connexió amb la vida, amb un mateix i amb els altres, el que desenvolupa l'empatia i la responsabilitat. Cultiva capacitats com la intuïció, la imaginació, la creativitat, l'estimulació sensorial i la sensibilitat, a través de l'experiència.

Deixa que els teus fills s'embrutin i vagin descalços, que experimentin textures i sensacions

Com a pares, hem de procurar que tinguin temps lliure per jugar, que s'avorreixin sense caure en les pantalles, donar-los moltes possibilitats de connexió amb la natura, evitar organitzar el seu temps al mil·límetre, no dirigir els seus jocs, no impedir-los que seguin a terra , que caminin descalços, que toquin, que es taquin, que desordenin... Nosaltres ho intentem fer a poc a poc, sent facilitadors, no ensinistradors, i de passada, deixant-nos portar per la seva energia pura que ells cada dia, generosament, ens regalen.

[su_quote]Els nens han de córrer, saltar, escalar, tocar plantes i animals, jugar amb aigua i sorra, pintar, escoltar i inventar cançons, i tenir accés molt limitat a la tecnologia[/su_quote]

Fer excursions freqüents a la muntanya, en família, és una manera molt sana i divertida de fomentar el contacte amb la natura

Nosaltres el considerem essencial, perquè és la millor escola de calma i, també, el millor antídot davant l'estrès de la nostra vida quotidiana i urbana. A l'estar en espais oberts, els nens i nenes experimenten una gran sensació de llibertat, se senten capaços de moure's lliurement, d'observar els processos que ocorren en la naturalesa, i això és fonamental per al desenvolupament de les seves habilitats de moviment, però també un estímul per a les seves neurones, per les seves emocions i per al seu aprenentatge: és una experiència vital molt diferent a la que tenen en una ciutat.

Més natura, més creativitat!- Pares i Nens

 Aprofiteu els paisatges que ens regala la tardor, i sortiu a passejar pel bosc (segur que no gaire lluny de casa en teniu), preneu un pícnic i relaxeu-vos. Deixeu que els nens corrin i experimentin, sense limitar-los, veureu com la seva capacitat creativa és meravellosa quan estan en llibertat!