Com incorporar l'Slow parenting a la nostra vida familiar

Com incorporar l'Slow parenting a la família- Pares i Nens

Sobreprotegim els nostres fills? Planifiquem les seves activitats al mil·límetre, volem que siguin els millors en tot i donar-los una infància "perfecta"?

Frenem. Això és el que predica la tendència de criança pausada (o "slow parenting"), un estil de criança/educació més pausat, que té per objectiu trobar l'equilibri, amb més temps lliure per petits i grans, i una planificació familiar menys estressant, més relaxada per afrontar el dia a dia.

Si us interessa la criança pausada, o "slow", heu de saber que és quelcom que cal implantar de manera gradual a casa vostra, ja que és clau que cadascun dels membres s'impregni del plaer de gaudir la vida sense presses.

Els pares i mares slow entenen que la criança dels seus fills és un viatge, no un projecte empresarial. Donen als seus fills temps i espai per explorar el món sota el seus propis esquemes, confien en ells.

[su_quote]La criança lenta permet que els nostres fills sapiguen qui són, i no el que nosaltres volem que siguin [/su_quote]

I és que un nen, al capdavall, el que necessita és jugar, i no només per divertir-se. El joc ens prepara per a les nostres experiències i relacions socials futures, és un entrenament per a l'edat adulta.

Com incorporar l'Slow parenting a la vida familiar- Pares i Nens

Quines activitats podem fer per incorporar l' "slow parenting" a casa nostra?

L'estiu és un bon moment per començar, i una bona manera de fer-ho és posant en pràctica aquestes activitats de mica en mica:

  • Deixeu de banda les presses per aixecar-se i gaudiu de llevar-se amb tranquil·litat i més bon humor.
  • La vida d'una família es fa, en bona part, al voltant de la taula. Sempre que sigui possible, esmorzeu, dineu i sopeu assaborint els plats, xerrant, i sense distraccions com televisions, mòbils o tauletes pel mig.
  • Feu excursions a llocs tranquils i que potenciïn la creativitat dels vostres fills. És important el contacte freqüent amb la natura, és el millor antídot contra l'estrès, i convida al relax.
  • Trobeu cada dia una estona per fer coses divertides junts, riure i relaxar-se. Jugueu a jocs senzills, sense pantalles, els de sempre.
  • Dediqueu estonetes a no fer res, només a estar estirats per qualsevol lloc de la casa.
  • Apagueu els mòbils o deixeu-los de banda; les estones per als nens i nenes són només per a ells.
  • Procureu que en el calendari familiar tots els membres tinguin prou temps d'inactivitat per descansar.

I, sempre, recordeu que els nens i nenes són nens: no cal pretendre que es comportin com a adults abans d'hora.