Estiu "low cost" en família (part 1)

Estiu "low cost" en família (part I)- Pares i Nens

Per diferents motius, tant econòmics com familiars i laborals, ens hem quedat a casa aquestes vacances. De fet, com moltes famílies, perquè no som els únics i també dir, que quan era petita tampoc marxàvem sempre a llocs llunyans, més aviat fèiem "incursions al territori" i, de fet, m'agrada que els meu fills també visquin així.

Això, però, no vol dir no gaudir de les vacances amb els meus fills. Per sort tenim un entorn únic i especial. Conèixer l'entorn i fer apreciar als nostres fills el què tenim, gaudir d'això, explicar la història, fer-los de guia,... és molt important.

L'adquisició de coneixements dels nostres fills no ha d'estar lligat a l'àmbit escolar, ni tampoc les sortides a l'entorn. Nosaltres com a pares i mares tenim la suficient empenta, energia, capacitat i coneixença per poder explicar el nostre entorn als nostres fills. A més, ells gaudiran d'aquest fet. Veuran com els seus pares i mares a part d'educar-los de la manera més espartana i de viure el dia a dia, som capaços de fer coses divertides i culturals amb ells. Que aquest fet no només està delegat a l'escola, centre excursionista, el cau, l'esplai, ....

[su_quote]Aquest tipus d'activitat fa que els vincles familiars siguin més forts[/su_quote]

Val, i com fer unes vacances "low cost"?

Doncs què tenim al voltant? Segur que disposem de museus, racons, exposicions, espectacles de carrer, cinema a la fresca, biblioteques d'estiu... un seguit d'activitats que moltes ciutats o pobles tenen dins la seva programació d'estiu. Aprofitar tots aquest recursos farà que tinguem un seguit d'activitats programades sense cost, i que els nostres fills i nosaltres ens enriquim.

Penseu que si voleu, es pot anar a veure els museus (l'entrada als menors de 8 anys amb el Carnet de Super3 és gratuïta, normalment a molts museus, les exposicions d'entitats bancàries són gratuïtes igualment que les sales d'exposicions que disposen les Diputacions), o també, la visita per fora de monuments.

Una cosa que xalen molt és anar al punt d'informació i agafar el planell reglamentari, així podeu traspassar la responsabilitat i l'orientació als nens (sobretot als més grandets), fent així un treball d'orientació i representació.

Amb el planell en mà i les indicacions de llocs "free" aportades per la informadora de la taquilla de turisme, podreu començar una gran excursió, perquè fer el "guiri" per la nostra ciutat o poble també és bonic, o pels dels voltants, mai està de més conèixer on estem.

Si sou de platja, podeu passar una estona màgica amb els vostres fills, recollint petxines, veient els vaixells com s'atansen al port, les roques i sobretot poder observar una posta de sol! Quin momentàs!

[su_quote]Allí tots asseguts descobrint la tonalitat de colors d'una posta de sol... Una imatge per recordar![/su_quote]

I veure com es fa de nit progressivament podent observar el cel, el mar, els tons de colors i la lluna és un espectacle plàstic únic. Us animo a fer aquesta excursió! Si la feu, la podem comentar per poder-la enriquir.