Estiu "low cost" (part 2)

Estiu "low cost" en família (part II)- Pares i Nens

Doncs si, aprofitar el temps d'estar junts per fer coses és molt important, però donar la responsabilitat als nostres fills i filles perquè ajudin a casa els farà grans, autònoms i sobretot es sentiran seu l'espai, que participen de la vida de casa.

A les vacances és un moment idoni per adaptar aquest pas d'implicar més els vostres fills a les tasques de casa, és un moment distès on les presses d'anar a l'escola no hi són, per tant, podeu aprofitar també aquest moment per ajudar-los en la seva autonomia personal dins la llar, no només amb l'encàrrec de fer tasques de la llar, sinó realitzant o responsabilitzant-se d'altres coses, com pot ser la construcció d'un hort (urbà, vertical o al terra) o del jardí (tant del balcó, 4 plantes de casa, com les del mas…).

Si veieu que podeu escapar-vos, uns dies fora de casa però el tema hotel ja sabem tots que és una mica car, i a vegades amb famílies nombroses o amb nens petits les comoditats per allotjar-se (tema habitacions, espais de joc, ..) no són òptimes, podeu provar anar d'alberg. És una opció que nosaltres fem servir moltíssim, a més des de fa anys que la Generalitat de Catalunya, dóna a conèixer aquest programa a les famílies. Nosaltres n'hem gaudit d'ell moltes vegades i la veritat ha estat una bona oportunitat per poder fer vacances per Catalunya a indrets fantàstics a preus molt assequibles. Anar d'alberg la veritat ha estat molt fàcil per nosaltres, ja que ens agrada aquest ambient i també la manera de fer.

Com a família és una manera còmoda, agradable i a l'abast de la nostra economia, la de poder viatjar per Catalunya, la nostra particular "Catalunya experience familiar".

Ara a partir del 16 de gener s'obre el termini de convocatòria i les famílies nombroses tenen descomptes a part que els preus són molt ajustats. Si doneu un cop d'ull a la seva pàgina web podreu veure les condicions, els sortejos, ....

Si, sortejos, perquè la sort també té molt a veure sobretot en caps de setmana de pont, setmana santa, i albergs que tenen més interès que altres per diferents motius (zona, llocs a visitar, ....).

Personalment a tots el que he estat la cosa ha anat bé, ja que tenen unes garanties i el menjar prou bé també. Estem satisfets i contents de l'experiència que hem viscut al programa i repetirem segur.

Hem estat a:

Torre Malagrida (Olot), aquí la llàstima va ser no dur-nos la bicicleta perquè hi ha unes rutes per fer un tros del Camí de Santiago. Nosaltres el vam fer a peu. Visitant la ruta dels volcans, el museu dels Volcans, la ciutat d'Olot, la Fageda, Besalú, i vam aprofitar la pàgina de l'Ajuntament d'Olot que feien astronomia a un observatori de la zona i ens vam apuntar, igualment que els contes als peus dels volcans..... Va ser genial!

Ca la Jepa (Prat del Comte), Els Ports i la via verda (amb bicicleta és fantàstic però nosaltres en aquell moment la vam fer a peu, ja que els nens eren poc destres amb la bici, i cap problema) La Foncalda (amb bany inclòs) i la ruta pel poble Prat del Comte amb el seu aiguardent! El Castell de Miravet,....Genial!!!

Montsec Mur (Guàrdia de Noguera), aquí vam fer la ruta dels castells i de l'Arnau Mir de Tost, visitar Conca d'Ella, el museu i el jaciment arqueològic on podem trobar petjades de dinosaure.

Vam anar a l'observatori del Montsec, on vam poder fer una visita nocturna brutal!!!!! Ens va quedar tant i ens va agradar tant que vam repetir zona amb...

Del Pallars (Tremp), les botigues de Salars, El museu etnològic de Tremp. Visita a Tremp ciutat que és preciosa.... i vam anar al Castell d'Orcau que ens quedava pendent.

Era Garona (Salardú), aquí eren tan petits i va ser on vaig descobrir que estava embarassada de l'Arlet! Vam fer moltes excursions per la zona i on van descobrir la neu.

La Valira (La Seu d'Urgell), on vam fer una visita per tot el poble, el parc Olímpic, al seu museu, una excursió a prop de l'alberg i finalment vam anar a fer trineu amb gossos i construcció d'iglús.

Cerverí (Girona-Ciutat), excel·lent per fer una visita a la ciutat de Girona, enmig del centre històric, del call jueu de la ciutat, amb una gran història.

Pic de l'Àguila (Núria) Només arribar a l'alberg ja és una autèntica aventura, agafant el cremallera i el telecabina, això és espatarrant per a ells i per nosaltres també i les mil excursions que hi ha per fer. Un munt de vivències i experiències que volem repetir! A veure si aquest any podem tornar-hi!!!

Què??! Us vénen ganes de fer la vostra "Family Experience"? Ah! I per cert, en tots els llocs hem conegut gent fantàstica, famílies on hem compartit moment d'alberg, o alguna sortida.