L'Estat proposa limitar les reunions de Nadal a 6 persones i allargar el toc de queda

Els mercats de Nadal es podran celebrar amb distància de seguretat

El govern espanyol posarà sobre la taula del Consell Interterritorial de Salut una proposta de pla conjunt de cara a les vacances de Nadal on aposta per limitar a un màxim de sis persones les reunions d'aquestes dates i endarrerir el toc de queda fins la 1 de la matinada els dies 24 i 31 de desembre.

El document al que ha tingut accés l'ACN, aposta per un màxim de sis persones per taula als restaurants, demana cavalcades de Reis estàtiques o per televisió, i obre la porta a la celebració de mercats de Nadal sempre que es garanteixi la distància de seguretat.

 

El pla, que es debatrà aquest dimecres a la reunió del Consell Interterritorial de Salut reconeix que s'està produint una "desmotivació" per part de la població a l'hora de complir les mesures contra el covid i ho atribueix al "cansament" per la crisi sanitària i social, l'anomenada "fatiga pandèmica".

Per això aposta per establir mesures "clares" que es planifiquin i comuniquin amb antelació de cara al Nadal. "És important establir un marc comú i clar de mesures que afavoreixi que les recomanacions es facin de forma clara, consensuada i coordinada" i que es facin públiques de manera "ta anticipada com sigui possible" perquè "hi hagi temps suficient perquè la població s'organitzi", apunta.