La importància de parlar de la mort amb els nens

Aprofitem aquesta curiositat dels petits per respondre al dret de saber que la vida ve lligada a la mort

En la societat actual, basada en l'èxit i la individualitat, moltes vegades no hi ha lloc per a aspectes menys alegres. I si a més, aquest tema està relacionat amb certa incertesa, donem amb un dels tabús d'aquest segle: la mort.

La mort és una realitat de la qual no tenim cap certesa, ja que no sabem què hi ha després, deixant de banda religions i creences. Afegint-li que a nosaltres tampoc ens han parlat de la mort, és un tema que als adults ens resulta espinós per tractar.

I dic als adults, perquè, ¿en quantes sobretaules en què surt el tema de la mort s'ha passat de puntetes? No obstant això, si el tema surt entre nens, és de les realitats que més els crida l'atenció.

Aprofitem aquesta curiositat dels més petits per respondre al seu dret de saber que la vida, ve lligada a la mort. I és que així, i només així, tindran la visió completa de la vida.

Això no vol dir què hàgim de treure el tema cada dia o amb certa periodicitat, però sí amb naturalitat quan hi hagi alguna excusa: un animal mort al carrer o al bosc, alguna pel·lícula que vegem, alguna notícia que sentim...


I tot això per què?

Perquè la mort és un succés universal i natural enfront de què podem preparar-nos. Hem de prendre consciència per quan se'ns presenti una mort comptem amb més recursos per transitar el duel.

Que els nens vegin que hi ha via lliure per parlar d'ella, els ajudarà a compartir les seves pors, sentiments ... I això els farà no trobar-se sols i viure millor el procés.


Un petit resum

Parlem de la mort amb els més petits, de manera natural i autèntica. Això els ajudarà en els seus futurs processos de dol a comptar amb recursos i relacions de confiança en què recolzar-se.

 

Més informació