Com s'ha d'higienitzar el cotxe de manera segura per la tornada a l'escola

Es convenient polvoritzar de manera uniforme i a consciència totes les superfícies

Molts pares i mares recorren cada dia molts quilòmetres per portar els seus fills a l'escola, a les extraescolars, amb els cangurs... Però per fer-ho amb les màximes garanties de seguretat i higiene en temps de la Covid-19 d'han de seguir una sèrie de recomanacions en els cotxes. En aquest sentit els experts en fabricació i comercialització de productes per netejar el vehicle aconsellen: 

  • Recórrer a les instal·lacions de rentatge de confiança que facin servir equips i productes efectius per a la higienització de vehicles i aptes per a totes les superfícies.
  • En cotxes particulars, es recomana a l'almenys una higienització exterior cada 15 dies i una interior un cop a la setmana, depenent de l'ús que se li doni al vehicle.
  • L'ús de productes hidroalcohòlics no és adequat per a la higienització interior de l'automòbil en ressecar el material dels taulers de control i afectar pantalles o plàstics.


En aquest sentit es recomana fer una neteja profunda, tant de l'exterior com de l'interior del cotxe, com a pas previ per a una correcta i efectiva higienització del vehicle. A banda, també es recomana evitar l'ús de gels hidroalcohòlics, ja que poden danyar determinades superfícies del vehicle i ressecar el material dels taulers de control i afectar pantalles o plàstics.

Per fer una bona higiene interior la millor opció és fer la neteja a fons de l'interior, buidant el cotxe de tots els objectes innecessaris, aspirar a fons tot l'habitacle, netejar les catifes i la resta de les superfícies com el quadre de comandament i les tapisseries i polvoritzar un producte desinfectant per l'interior de vehicle, posant especial atenció a les zones de més contacte com són el volant, el canvi de marxes i el fre de mà. Altres punts també importants són: tiradors de les portes, botons d'obertura i tancament del vehicle i regulació de retrovisors, cinturó de seguretat, seients, reposabraços, control d'equip de so i climatització, pantalla tàctil, tiges de la columna de direcció, com intermitents o eixugaparabrises, palanques d'ajust de l'assentament, estoretes, les reixetes de ventilació, finestretes, miralls retrovisors i les claus del cotxe.

Es convenient polvoritzar de manera uniforme i a consciència totes les superfícies deixant les portes del cotxe obertes, les finestretes baixades i deixar actuar el producte durant 5 minuts. A continuació, serà necessari retirar l'excés del producte que pugui quedar amb un drap absorbent o, si no, amb paper.