Explica als teus fills perquè el color lila és el color del Dia Internacional de la Dona

El color lila representa el Dia de la Dona i il·lumina edificis emblemàtics en diverses ciutats, acoloreixen els cartells reivindicatius...

El Dia Internacional de la Dona se celebra cada 8 de març per reivindicar els drets de dones i nenes. Declarada per les Nacions Unides el 1975, el Dia Internacional de la Dona se celebra a tot el món amb un color en comú, el color lila o morat. Però perquè el color lila s'ha convertit en el color d'aquesta reivindicativa jornada?

El color lila representa el Dia de la Dona, i durant aquella jornada, els dies previs i posteriors, il·lumina edificis emblemàtics en diverses ciutats, acoloreixen els cartells reivindicatius i s'exhibeix en la roba i altres articles.

El color lila era el que el 1908 utilitzaven les sufragistes angleses. Tenint en compte això, en la dècada dels 60 i els 70, les dones socialistes van triar aquest color com a símbol de la lluita feminista. Anys després el lila s'associava al Dia Internacional de la Dona, que se celebra cada 8 de març.