5 consells per tranquil·litzar els teus fills en la tornada a l'escola

La incertesa i el desconcert genera frustració i ansietat en pares, professors i fills, però podem posar en practica algunes accions per frenar-ho

L'inici del curs escolar comporta incertesa i que els infants hagin d'integrar en el seu dia a dia la mascareta i la distància social, entre altres mesures. Aquestes novetats del curs 2020-2021, suposa un esforç extra i la possibilitat que s'hagin de quedar a casa si existeix algun contagi en l'aula. 

La incertesa i el desconcert genera frustració i ansietat en pares, professors i fills, però podem posar en practica algunes accions per frenar-ho:

  1. Els infants s'han de comportar com a tal: No hem de mostrar por, sinó seguretat en les nostres accions encara que ens generin dubtes. Si ens mostrem amb por, ells també reflectiran aquest sentiment.
  2. Explicar la realitat de manera fàcil, sense exageracions: Hem d'explicar que està passant, perquè estiguin al corrent de com evoluciona la pandèmia, sense ser alarmista, ni massa optimisme, simplement la realitat i d'una manera tranquil·litzadora. La millor opció és preguntar la informació que saben i si tenen algun dubte o temor i explicar segons la seva edat.
  3. No explicarem fets complexos en la seva presència o que ens puguin escoltar: S'ha de vigilar que expliquem per no encomanar preocupacions que potser no entenen i els genera estrès. 
  4. Conversa directe i constant: Una conversa proactiva ens ajudarà a detectar pors i si tenen algun problema a l'aula, sigui la que sigui i poder buscar solucions amb l'ajuda del professorat.
  5. Cerca solucions fàcils: Durant el curs segurament es generaran situacions mai vistes abans, pel que ens hem de centrar a resoldre-les el més aviat possible i que els infants se sentin segurs.