10 consells per ajudar als nostres fills a tornar a l'escola

nens tornant a l'escola

Si vols ajudar als teus fills a tornar a l'escola de manera fàcil, segueix aquests consells. El nou curs escolar arrenca aquest mes de setembre per a milers d'alumnes de tota Catalunya. Com cada any l'inici del curs escolar comporta nervis i pot generar un cert estrès entre els estudiants. Per trencar amb aquest posssible estrès després del període de vacances i de les poques rutines, cal establir una estratègia.

Afrontar dies abans el retorn a l'escola és necessari per assegurar una tornada tranquil·la. Per fer-ho, cal un acompanyament iniciat des de casa. Un acompanyament que permetrà al nen o jove adaptar-se al curs docent progressivament a nivell físic i emocional.

Amb aquests 10 consells podràs assegurar un retorn plàcid:

  1. Dies abans de començar les classes és important fer palès els aspectes positius de la vida escolar.
  2. Reorganitzar l'habitació. Aquesta tasca a més d'implicar-los, els hi donarà seguretat. És important mirar la roba que ha quedat petita, fer una tria de joguines, reciclar material escolar de l'any anterior i, si és necessari, canviar la decoració.
  3. En el cas de necessitar material escolar, hem de deixar que ens acompanyin i triïn el material que més li agrada.
  4. Anticipar-los al que es trobaran al llarg del curs i si és possible visitar l'escola alguns dies abans i en el cas que siguin nous alumnes anar a conèixer el nou centre educatiu.
  5. Facilitar i fomentar la comunicació els primers dies per conèixer les primeres impressions, saber que tot està anant bé i ajudar-lo en tot allò que sigui necessari.
  6. Quedar amb companys de l'escola uns dies abans.
  7. Començar a limitar les hores de jocs, TV, ordinadors i oci.
  8. Introduir els horaris i hàbits del son i dels àpats una setmana abans de començar l'escola. D'aquesta manera la normalització serà més suau.
  9. Depenent del curs, introduirem a la seva habitació o a alguna altra un espai de treball apte per la seva edat.
  10. Finalment, els professors juguen un paper molt important en l'adaptació a l'escola, pel que és important tenir una relació directa amb ells, sobretot els primers dies.