Vosaltres podeu sanar les vostres finances

Vosaltres podeu sanar les vostres finances- Pares i Nens

A finals d'agost ens va deixar Louise Hay, pionera dels llibres d'autoajuda. L'encapçalament d'aquesta entrada del bloc és un petit homenatge a una de les seves obres més rellevants, "Vostè pot sanar la seva vida". M'he permès parafrasejar i portar aquest títol al camp que m'ocupa. Amb un procés de cura financera tu pots sanar les teves finances.

Dins els seus diversos escrits, destacaria especialment alguns conceptes. Per sorprenent que sigui, es poden aplicar de manera molt pràctica també al camp de les finances. Vegem-los:

  1. Som responsables al cent per cent de totes les nostres experiències.
  2. El moment del poder és sempre el present.
  3. En els nostres pitjors moments, pensem "jo no serveixo".
  4. Només és una idea, i les idees es poden canviar.

D'una manera o altra, el que intentem transmetre a acOnseguir amb els nostres clients va per aquesta línia.

Sanar les vostres finances: tots ens equivoquem

Certament, tots ens equivoquem. I m'agradaria afegir: i què? No hi ha ningú qui neixi ensenyat i, al final, la vida no deixa de ser un procés d'aprenentatge.

Més enllà de les equivocacions, el que és important és prendre consciència de quines han estat aquestes i què es pot fer per a no repetir-les. No serveix de res queixar-se.

Contràriament, sí és molt bo fer un repàs de totes les coses de les quals estem satisfets a la nostra vida. I agrair que comptem amb elles. Això ens dóna energia per a encarar reptes que fins el dia d'avui no hem estat capaços de superar.

Sanar les vostres finances: el moment és ara

Coneixeu el mot "procrastinació"? Consisteix en deixar per a més endavant accions o activitats que s'han d'atendre per altres de més irrellevants i agradables.

És comprensible que passar un parell d'hores analitzant les pròpies finances no és una activitat que vingui de gust per a la gran majoria de la gent. Però també puc afirmar que la presa de consciència que aquesta inversió de temps aporta resulta de gran ajuda.

Tot canvi comença en el moment que decidim posar-nos en marxa, i sovint l'èxit passa per modificar alguns hàbits i adoptar-ne de nous. No és cert que "no servim", tot és qüestió d'entrenament: al principi, caldrà estar atent per a no repetir costums que fins ara ens han perjudicat. No obstant, a mesura que anem avançant els nous hàbits esdevindran mecanismes de cura financera.

Sanar les vostres finances: coaching financer

De manera freqüent, és més fàcil analitzar un assumpte quan no s'està directament implicat en ell. Per aquest motiu, rebre un bon acompanyament en el procés d'anàlisi és un fantàstic suport, perquè ajuda a no defallir i aporta una visió del problema "des de fora".

Què et semblaria començar a sanar les teves finances?