Criatures confinades

Les edats de les criatures confinades condicionaran molt la rutina de cadascú i les casuístiques concretes

Qui ens havia de dir fa unes setmanes que a hores d'ara ens trobaríem immersos en una situació que ens sobrepassa a tots, davant la qual és difícil donar pautes. Ens trobem davant una incertesa que no té precedents; i a les llars on hi conviuen nens i adolescents hem de reinventar-nos dia rere dia per tal superar una situació que ha pres una magnitud que a tots ens ha agafat per sorprès.
I aquí estem. I cada casa es troba amb una realitat diferent en funció a la seva logística i les seves possibilitats; per tant, tothom haurà de fer front a la situació segons els seus recursos i les seves opcions. Trobarem llars on els pares intentaran teletreballar i altres en les que hauran de fer torns.

Trobarem famílies monoparentals i altres amb persones a càrrec. Les edats de les criatures confinades condicionaran molt la rutina de cadascú i les casuístiques concretes, també. Tanmateix l'espai de què disposem o la possibilitat de tenir connexió a internet també seran importants, perquè ens oferiran o no un ventall més o menys ampli de recursos a l'hora de programar o organitzar els dies.


Amb tot, a continuació us recopilem els consells que aquests dies hem anat llegint i que podeu utilitzar o adaptar en funció de l'edat de les criatures confinades.

  1. Com manifesten tots els experts, és important mantenir un horari que inclogui diversos aspectes: Acadèmics, endreça i ordre personal, tasques domèstiques, activitats artístiques, oci i alguna activitat física. Ara que ja fa alguns dies que a casa és moment de revisar-lo i adequar-lo a la realitat.
  2. Mai ens hem vist obligats a no poder sortir de casa durant tant de temps, per tant, pot ser el moment de fomentar una sèrie de pactes i normes de comportament. És bo recordar que la paciència, l'amabilitat i queixar-se poc ens ajudaran a mantenir una bona convivència.
  3. Si les criatures són molt petites, serà dur; però menys del que ens pensem. S'adaptaran a la situació millor que nosaltres, ja ho haureu vist. Caldrà que dividiu el dia en diverses franges. No els deixeu totes les joguines a la vista, dosifiqueu-les. La programació televisiva que han ajustat els canals temàtics us pot resultar molt útil
  4. Si teniu adolescents, ja cal que us carregueu de paciència. Ells pretendran estar confinats dins de la seva habitació tot el dia. No és del tot una mala idea. Però procureu pactar algunes tasques concretes diàries, uns hàbits d'higiene i ordre innegociables i assegureu-vos que diversifiquen una mica les activitats.

Aquests dies haureu vist un munt de recursos que tothom comparteix per la xarxa. Aquí us n'agrupem uns quants que esperem que us resultin útils per afrontar aquesta quarantena si teniu la sort de poder passar-la a casa.

  1. 80 recursos educatius per aprendre des de casa, de Nati Bergadà. Imprescindible i variat. Ofereix un munt d'opcions que us poden ajudar molt.
  2. 70 ideas fáciles para hacer en casa, del Blog del Maestro. Un altre recull que pot resultar útil.
  3. Decàleg per viure confinat amb adolescents
  4. 21 Idees creatives per fer amb els nens a casa, publicació del Diari d'Educació:
  5. Els recursos educatius que podeu trobar al meu blog.

Molts ànims i molta paciència per fer front als dies que venen. Segur que de tot plegat en sortirem reforçats.